Klämfredag!

Klämdag i dag men på Ica har vi inga lediga klämdagar, tvärtom så är det mer fart i butiken är folk är lediga! Jag hade dock tur i dag och jobbade bara 11-18.
 
Därför hann jag även med en del innan jobbet, som att tömköra Generalen. Vi tog det väldigt lugnt, jobbade bara i skritt på volt för att försöka få honom att böja sig i innersidan, ställa i nacken och bli låg i formen. Jag har ju träffat Generalen förut så ajg vet att han har en del problem just med detta dessutom blir han lätt lite spänd. Det är ingen häst man härjar med utan det gäller att vara lugn själv. Hur som helst så med tanske på att det var första gången jag tömkörde honom så tyckte jag det gick bra, tror jag kommer ha mycket hjälp av tömkörningen i utbildningen av honom.
 
Efter jobbet åkte jag och hämtade en höbal. Kände mig väldigt nöjd när jag inte bara lyckades rulla ut balen ur transporten och in i lösdriften själv, jag lyckades även backa släpet tillbaka på gården! Låter ju inte så avancerat men det är en smal vägtrumma amn ska backa över och där han många astat med sin abilar, och de flesta utan släp! Just i dag lever hoppet om BE körkort!
 
Så var det dags att jobba lite med MIdas igen. Planen var att longera honom men han var rätt uppe i varv så jag ändrade mig och jobbade honom vid han untanför boxarna i stället. Även om han varit här förut så måste han få lite tid att landa. Man ska komma i håg att det är mycket hormner i gång den här tiden på året och nu är det ju fler hästar här på gården att hålla reda på. Även om han är jättesnäll hemma så vet vi ju att han kan tända till, så som han gjorde på Wången, och jag tycker egentligen att det är rätt bra att det är lite mer stök på gården och att han är lite mer p¨å gång. För det är ju det vi ska träna på, att han ska ha fokus även fast det rör sig i hagarna runt omkring, att hästar gnäggar och att det kommer nya hästar till gården. Är miljön för stabil så blir det ju inga tillfällen att träna och försöka att lösa problemet, går inte att träna störningar utan störningar! Det gick i alal fall strålande att jobba honom vid hand!
 
Avslutade kvällen på absolut bästa sätt med att hoppa Tant! Vi red först en linje med tre räcken och ett mycket kort tre galoppsprångsavstånd, den hoppade vi upp till 80 cm, räckte gott med tanke på hur kort det var mellan. Sen kortade jag lite så det blev två galoppsprång mellan och som en trekombination. Då fick hon galoppera på lit mer och vi hoppade något högre, hon hoppade givetvis jättebra som alltid! Hon är en riktig pärla att bygga självförtroende i hoppningen! Vad gör det väl att det regnar när man har så fina hästar?
 
Utsikten innan avsittning! Härligt med ljusa kvällar så man hinner rida mycket!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0