Hemmatävlingen!

Det var lugnt på fölfronten så jag och en väldogt laddad Tant åkte på hopptävling i morse. Det var hemmatävlingar och inte så långt att åka. Tant var ordentligt taggad direkt, redan när jag tog ut henne ur boxen så skakade hon och närjag hade lastat så skakade hon så hela transporten vibrerade! Kan säga att hon inte tog så många avspända skrittsteg på hela tävlingsdan sen... Överladdad Tant!
 
I första klassen som var en 90 cm så gick hon som ett tåg, ett snabbtåg! Det gick fort men felfritt, och hon bjöd på allt! Mellan klasserna hann jag bara lasta in henne en kort stund för att gå banan innan det var dags igen. På framhoppningen till 1 meters klassen var hon jättefin, tog bara tre språng för det kändes verkligen kalas! Blev en stunds väntan innan vi skulle in men Tant kändes på hugget, när jag skulle in på banan började hon att backa och greja men det är inte helt ovanligt, jag fattade galopp och galopperade in på banan. Och hon kändes precis som i förra klassen men vi kom nog i lite otakt med varann. Jag vet inte om hon var för taggad, eller lite trött eller om jag red dåligt, eller om vi bara var i otakt men hon smet i alla fall förbi ettan en gång då hon tittade på något utanför banan. Sen hoppade vi ettan och hade, vad jag tyckte, bra fart och bkudning till tvåan. Men där tog det tvärstopp, ett vanligt naturfärgat räcke så det var inga konstigheter. Jag var inte beredd på tvärniten så jag satt nästa sekund på öronen! Inte det bästa stället att sitta på om någon undrar och det gick inte göra annat än glida ner. Surt men jag bjöd nog på dagens snyggaste avallning i alla fall!
 
Åkte hem direkt efter jag hade ridit, kändes lite knepigt för jag brukar alltid vara funktionär på hemmatävlingarna men i år vill jag vara hemma med Räkan så mycket som möjligt. I stället hann jag med en massa här hemma, oljat in stallet (pyttelite kvar men oljan tog slut, börjat städa i nya huset, slagit ner hagstolpar som krypit upp, sömmat fast en lös sko på Szum, gjort äppelpaj och fikat hos grannarna. Och kollat på Räkan, massor av gånger men inget föl. Nu ska jag sova några timmar, två eller tre kanske det kan bli innan det är dags att gå ut igen!
 
Några bilder från dagen!
Framridning!
Foto: Sofi Holmgren
 
Första hindret i första klassen. Jag ser livrädd ut, det gör ajg på alla hoppbilder...
Foto: Rebecka Amren
 
Öronen framåt!
Foto: Rebecka Amren
 
Sista hindret i första klassen, jag ser fortfarande rädd ut!
Foto: Rebecka Amren

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag kan skriva under på att din avsittning var den snyggaste på hela helgen - helt klart stilpoäng ;D

2014-05-07 @ 17:07:12
URL: http://jav.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0