Fölis på egna äventyr!

Lite segt i morse men nu har jag fått upp farten igen!

Började med Szum, han fick arbeta i töm och började lite styvt. Han har nog spänt sig lite de här regndagarna så kroppen var lite stum, men det släppte och sen var han jättefin. Sedan var det Prins tur. Han longerade jag först, i dag med lösa inspänningstyglar. Sen satt jag upp och red lite på banan, bättre bjudning än sist jag var på banan och det gick jättebra att styra. Däremot förstod han inte riktigt när jag ville trava så det blev bara något steg åt gången, vi får ta det när vi har draghjälp i stället! Provade även att ta in Räkan och fölis, det gick inget bra för fölis ville bara bege sig ut på egna äventyr hela tiden! Insåg att jag behövde ha hjälp och sköt fram projektet till kvällen i stället.
 
På eftermiddagen åkte ajg till Hammarn för lite ärenden. Först var jag till läkaren med några konstiga hudutslag som jag har fått på flera ställen med värst är ena hälen, det kliar, svider och är fullt med varfyllda blåsor. Läkaren kunde inte förstå vad det var, han tyckte jag själv skulle räkna ut vad jag var allergisk emot och han föreslog gummi (eftersom utslaget började med ett skavsår från gummistövlarna...). Sen fick jag en salva, tycker att det är genialiskt att en salva mot kliande hudutslag har klåda och hudutslag som biverkning... Behöver jag säga att jag inte är så imponerad och förtjust i sjukvården? Tur att jag aldrig är sjuk!
 
Hann även med att ta ut avmaskning till hästarna, köpa saltstenar och mineraler samt äta en sen lunch alternativt tidig middag på byn! Sen hade jag markarbetsträning här hemma, det är så roligt att ha träningar på hemmaplan! Alida var med och red på Tant, och hon hjälpte mig sedan att ta in Räkan och fölis. Lite lättare när man är två, men inte helt enkelt ändå. Fölis är väldigt skygg och man kan knappt ta i henne, men numera är hon väldigt äverntyrslysten och lämnar utan tvekan mamma för egna påhitt! Me i kväll borstade jag och lyfte alla hovar, och dessutom fick hon testa att "ledas" i grimma och lina. Det gick väl så där...
 
Några fölbilder:
 
Så söt och så full av bus!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0