Mästarnas Mästare!

I morse styrde jag kosan, eller snarare bilen, mot Wången och clinic med Kyra Kyrklund, Jan Jönsson och Stig H Johansson. Plockade upp en kompis på vägen för sällskap och moraliskt stöd. Det var en liten annorlunda clinic mot vad man är van. Clinicen var en del av en studiedag för eleverna så det var bara de här timmarna som var öppna för allmänheten.
 
Clinicen började med att Kyra red in på en islänning och Janne på ett kallblod, Stig H körde ett varmblod. Sen var själva clinicen att fyra lärare på Wången red, tre på islandshästar och en på ett varmblod. En av de som red var Sara som jag brukar träna för. Kyra pratade mycket om sitsen, en hel del repetion sen förra clinicen med henne, och de pratade en hel del om uppbyggnad och skadeförebyggande träning! För min del hade clinice gärna fått vara längre och lite mer djupgående, hade varit intressant att se dessa hästar över några bommar i Jannes regi eller en annan grupp ekipage i liknande jobb. Dessutom hade jag gärna sett att de gjort en litn utvärdering på vad som hände med hästarna när Kyra rättade ryttarnas sitsar. Sen avslutades det med ett travlopp där även Kyra och Janne körde, tyvärr var ljudet dåligt så det var inte lätt att hänga med.
 
Ni som följer bloggen vet ju att jag är rätt kräsen när det gäller clinics och föreläsningar. Jag tycker det var jättebra att det var lite andra hästar än bara halvblod och fler hade behövt vara där och sett att bra ridning är alltid bra ridning, oavsett vad man sitter på för häst! Jag tyckte clinicen kändes lite kort och hade velat ha den djupare och mer ingående. Men man får ju komma i håg att det bara var en del i deras dag, men clinicen var utannonserad till ca 2 timmar, själva clinicen var endast en timme så det var i minsta laget tycker jag... 
 
Efter Wångenbesöket och lite lunch så tg vi en omväg på hemvägen och hämtade Flisan som var här på inridning i höstas. Hon ska nu ridas i gång igen och vara här några veckor. Flisan är 4 år och efter e. Ferro. 
 
Hemma igen så skndade jag mig att rida Cadde ett pass på banan innan det blev middag framför tvn och det nya programmet Ryttareliten. Jag tyckte det var bra och nu blev jag ännu mer tävlingssugen!
 
 
Sara och hennes islänning
 
Och så en bild på Flisan sen hon var här i höstas!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0