Löshoppningskväll!

I dag har hostan varit bättre, åtminstånde innan dagens alla aktiviteter...
 
Dagen började med uteritt på Tant, nyskottade vägar så det var perfekt att trava och galoppera! Sen var det bara att åka i väg för några lektioner, duktiga ponnyryttare som kämpade på med dressyren på sina i bland något busiga ponnyer. 
 
Efter en lunch som bestod av gårdagens pizza (vilket även blir morgondagens matlåda) så lastade jag Cadde och åkte till ridhuset för löshoppning. Plockade upp Alida på byn och vid ridhuset tillkom tre hästar till. Först ut var en liten arab som blir ett år i maj. Han såg ganska vilse ut i ridhuset alldeles ensam men han fick galoppera över bommar och även ett litet, litet kryss. Nyttig erfarenhet för den lilla killen som förhoppningsvis fått en bra start på karriären nu!
 
Sen löshoppade ett fint treårigt sto som är uppfödd av mina grannar, hon ska visas på treårstestet och löshoppade nu för andra gången. Hon har väldigt lätt för sig och kan nog gå långt både som dresyr och hopphäst. Vi löshoppade även en äldre arabhingst som inte hade löshoppat förut men som gjorde debuten på ett bra sätt. 
 
Sist ut var Cadde. Han skötte sig som en liten prins och hoppade enkelt upp till strax under 1 meter. Då avslutade jag eftersom jag mest ville att han skulle få löshoppa för att få flyt i hoppningen och självförtroende. I stället red jag honom lite i ridhuset efteråt. Han är, om jag minns rätt, bara riden i ridhuset en gång förut, och i dag var det även en annan häst inne i ridhuset samtidigt. Den var, enligt Cadde, väldigt intressant och tog väldigt mcket av hans koncentration. Jag jobbade honom på liten frkant och en stor volt i skritt och trav tills jag kände att han lyssnade ra på mig och började slappna av, då avslutade jag. ÄVen om det inte belv så mycket vettig ridning så är det ju precis sån här miljöträning han behöver!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0