Svensk sommar!

Runt 10 grader, regn och blåst -det är väl typisk svensk sommar? Så har det varit i dag i alla fall, jag vill ha lite mer sommarkänsla faktiskt!
 
Började dagen med att rida ut Prins. Han var inte jättesugen att rida ut ensam men när vi väl kom i väg så glömde han det och var pigg och glad som vanligt! Sen tömkörde jag Generalen, Elise var här då och passade på att filma lite. Jobbade med samma tömsättning som igår och även om han var lite spänd av regnet så jobbade han på bra! Red sen Tant, red hem henne från betet och jobbade lite på banan. Hoppade några språng för att få testa det i sadeln innan morgondagens tävling. Måste säga att jag trivs i sadeln även fast det inte är någon "handikappsadel", jag ville ju helst ha en sadel som är mycket uppbyggd med rejäla klossar och den här är plan och utan klossar men ger en fin balans så det ska nog fungera ändå. 
 
På eftermiddagen åkte jag till en av mina elever som dagen till ära skulle rida sin första tävling! Vi lastade hennes ponny och åkte mot Matfors! Det är alltid nervöst med sin första tävling, när man inte vet något, dessutom var hennes mamma bortrest så det var jag, tjejen, hennes pappa och lillebror som åkte. Tjejen är bara 11 år och rider en lite busig b-ponny. Vädret var bättre i Matfors och jag slapp regnkläderna, ganska bra ridväder egentligen. Måste erkänna att jag nog inte är någon strålande ponnymamma men vi hann utan problem både gå bana, fixa i ordning ponnyn, rida fram och hoppa fram. Även om ryttaren var nervös och ponnyn lite spänd så var framhoppningen jättebra, och bådar gott inför framtiden, och de började även väldigt bra inne på banan. Dock var det fjärde hindret en oxer med grind under och den tittade ponnyn på, vid den tredje vägran åkte tjejen av och så var det slut på det roliga! Men lite mer träning på titthinder och med mer rutin på både ryttare och häst så kommer det här bli riktigt bra, ponnyn hoppar fantastiskt bra! 
 
Nu är det bara att ladda om inför ytterligare en Matforstripp i morgon, då är det min tur att tävla!
 
 
Generalen arbetar i töm i regnet!
 
Jag vill gärna ha honom i en lite lägre form med lång hals, än så länge kommer vi bara dit korta stunder.
 
Efter avslutat jobb, regnkläderna har jag gått i mest hela dan!
 
Film:
 
Elin och hennes ponny Crux efter dagens ritt! Många erfarenheter rikare efter dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0