Sadelprovning!

I dag har varit en otroligt intressant dag på Brännan då Ulrika som är hästmassör och sadelutprovare har varit här! Jag har haft en riktigt ahaupplevelse, lät mig massor och dessutom har det varit underbart väder!
 
Innan Ulrika kom så red jag Generalen. Det gick riktigt bra, vi tog det lugtn och skrittade bara men det kändes inte alls så tokigt! Han var avspänd och vi jobbade på volt och lite försiktigt sidvärts.
 
Ulrika masserade först Szum, han stod så snällt i början men sen tog tålamodet slut och det började krypa i benen på honom. Hon hittade i alla fall lite områden där han reagerade, en del saker hänger nog i hop med skadan i våras. Så provade vi sadlar, märktes tydligt vilka sadlar Szum gillade och inte. Både han och jag gillade en dressyrsadel jättemycket, det visade sig att han fick problem med de framskurna sadlarna för de tog i bogbladen, när jag red i de sadlar som inte tog i där så belv han inte lika framtung och bet inte fast i tygeln, det kändes jätttebra! I dressyrsadeln gick han superfint och jag satt bra, fast egentligen var det ju hoppsadel vi skulle ha... 
 
Sen fick Tant massage, hon hade nackvärk och njöt verkligen av at få massage där! Hon njöt rätt bra av sin massage överlag och var nära att somna. Kombinationen med nymasserad häst och en anann sadel gjorde att jag hade en helt ny häst att rida! Så otroligt faschinerande! Egentligen låg hennes sadel inte så toligt men bommens konstruktion passade inte riktigt och när jag provade en annan sadel så tjafsade hon ingenting i munnen! Snacka om ahaupplevelse! Så det blev en dyr dag då jag nu ska beställa två nya sadlar till hästarna, men det kommer göra mycket för min ridkänlsa och mycket för mina hästars välbefinnande! Blir till att jobba mycket i sommar...
 
Även resten av dagen, och en del av kvällen, så masserades det och provades sadlar för fullt. Sex hästar var det som sammanlagt fick massage, provade sadel eller både och. Jag tycker att Ulrika var bra, hon hade ett gott öga och det är perfekt att få prova så många sadlar på en gång. Förutom detta hann jag rida Prins på banan, även i dag travade vi över bommar och efter passet red jag ner till stallet, coh red utan problem förbi transporter och bilar. Det är snart dags att rida ut ensam på honom!
 
Ser ni nu att klockan är lika mycket i dag? Kl. 6.15 ska jag vara på plats med transporten i morgon för att lasta Räkan och fölis. Borde alltså sova för längesen!
 
Tant får massage!
 
Elise provar sadel på Gandalf!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Nyfiken på vilka sadlar det blev till er? :)

Svar: För Szums del blev det en dressyrsadel: Globus Clincle plus att vi provat ut en hoppsadel (Globus Esperanza) som jag senare ska leta begagnat. Till Tant blev det en Ordo Equester Roma, men troligen kommer även hon kunna ha dressyrsadeln med en padd.
Pernilla Engström

2014-06-04 @ 06:31:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0