Ridväder!

Dagen började med regn men till min stora glädje var det varken långvarigt eller några mängder! Bra ridväder mestadels, dvs inte för varmt och inget oväder!
 
Började med att longera Szum, ville se hur han rörde sig och om han var återställd efter hovbölden. Igår for han runt i hagen som en studsboll och han har varit väldigt på och velat komma in så det har känts som han vill jobba. Han ömmade lite på vägen men det blev bättre på banan, han var sjukt laddad och hade masor av överskottsenergi så det är nog dags att börja jobba igen! Red sedan ut Tant en sväng, lagom jobb dagen efter träning!
 
Efter lite lunch så red jag ut Prins i skogen hemma, det blev en hel del klättring, lyfta på benen och gå igenom sly och buskar. Inga problem sa Prins! Generalen tömkörde jag, började lite på banan och sedan gick vi också ut på hygget. Perfekt träning för honom som ska bygga upp kroppen, jag som gick bakom kan intyga att det var jobbigt!
 
På kvällen hade jag lektioner, alla ryttarna red jättebra, och på hemäg svängde jag in hos grananrna som hade fårr föl! Ett jättefint halvblodsföl som bara var några timmar gammalt när jag var där, en hingst!
 
Några av er kanske funderar vart Midas tog vägen? Jag har glömt att berätta att han åkte hem redan i torsdags. Det var ju inte alls meningen att han bara skulle vara här en vecka men han blev väldigt hingstig. På måndagen slog det till ordentligt och han var stressad i hagen, gjorde utfall mot hästarna i hagarna runt omkring fast de var långt bort och på ett par dagar gick han ner en hel del i vikt. Det går inte att få en bra träning eller utbildning under dessa förutsättningar, det är varken säkert eller juste mot hästen. I stället fick hsan åka hem och i dag har han blivit kasterad. Jag tror det kommer bli en jättefin ridhäst och jag hoppas han landar som valack. Midas är verkligen jättemysig men när hormonerna slår till blir han en helt annan häst och det skar i hjärtat att se honom så stressad. Nu hoppas jag han blir en supertrevlig valack!
 
Prins innan dagens ridning, visst är han söt?
 
Hingstföl e: Zuidenwind-Sack
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0