Ridläger dag 2!

Andra dagen på lägret började lovande med sol på morgonenmen tyvärr gick det över och det var isande kallt under förmiddagens dressyrpass. På eftermiddagen var det en salig blandning av regn och stekande sol. 
 
I dag ahr ryttarna fått rida serpentiner och voltarbete på dressyren, alla hästar blev fina och sprang lite på tygeln även om det var korta stunder. Hoppningen bestod av att träna på den bana som de ska ha på tävlingen i morgon, och jag måste säga att de hoppar rätt högt med sina små ponnyer! På tesorin har vi pratat om hästens träning, och så har de fått visa häst vid hand och lärt sig om exteriörens betydelse!
 
När jag kom hem så red jag hästarn nere vid betet. Först Tant som nu är helt torr i sitt ben och kändes som vanligt, Szum fick gå en liten sväng som bland anant innehöll klättring i lerig backe. Det gick rätt bra uppför men när vi skulle nerför så pep han till och försökte flyga i luften, men som tur var hann jag parera det annars hade det kanske blivit lerbad! Pålstina, nordisen som är här, fick jobba lite vid hand och gå i genom alla förberedande upposittningsövningar. Hon undrar nog vart hon hamnat och hon var lite skeptisk till att ha mig hoppandes vid sidan... Men någon gång till så ska jag nog kunna sitta på henne med!
 
Nu har jag gjort de sista förberedelserna inför morgondagens avslutningstävling, jag tänkte prova de nya stilhoppningsprotokollen som ska användas vid SM kval (på ponny) i framtiden, de som kalals för Inverkansridning. Blir roligt att prova något nytt!
 
Tänkte ta några bilder på Pålstina men det gick inte så bra...
 
Men Szum ville gärna va med på bild!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0