Enkelspårig!?

En tanke slog mig i dag, hur normal är man när man efter en heldag med en massa hästar, egna och andras, åker i väg på kvällen för att -titta på en häst? Låter lite enkelspårigt! Och jag är nog lite enkelspårig, brukar säga attjag drabbats av bokstavskombinationen: HÄST!
 
På förmiddagen red jag och Elise ut med Prins och Gandalf. För Prins del bev det en lite längre tur med mycket trav och tå längre galopper! Han är nog trött förtfarande! Men duktig är han verkligen, en riktig liten pärla! Sen red jag Generalen, började på banan där jag bara jobbade enkelt med skritt och trav på fyrkanten. Formen börjar komma i traven nu och han bär sig ganska bra på raka spår. Sen skrittade vi ut i skogen ovanför gården, det innebär rejäl klättring, att lyftapå fötter över stockar, går i genom sly och buskar samt styra precist runt träd. Det är jättebra jobb för honom och han skötte sig så bra!
 
Tant hoppade jag på banan, vi ska tävla på onsdag så jag tyckte det var läge att hoppa lite innan. Jag hade ställt hindren med ett på varje långsida och sen ett på varje diagonal, det gjorde att det blev mycket svängar. Tant hoppade jättebra (kunde se nya märken i magplattan efteråt) i vanlig ordning, utom en gång när jag verkligen red jättedåligt (eller inte red alls utan kastade mig fram på halsen och släppte tyglarna) -då hoppade hon inte alls... Hon hoppar bra och hoppar allt -men inte av sig självt!
 
På eftermiddagen blev det några timmars stängsling innan middag och sedan lektion för två nya, yngre tjejer i en grannby. De har islandshästar, jag har faktiskt en del ryttare som rider dressyr med sina islännningar, grunden är ju densamma oavsett ras och sen får de anlita någon annan sedan för gångartsträning. Faktum är att jag redan i helgen ska ha ytterligare ett islandsekipage. Det ÄR ju så roligt med alla typer av hästar!
 
Och sedan då när jag kom hem så hade jag inte fårr nog av hästar utan var bara tvungen att åka till grannarna och titta på deras nya häst. Och det var ju där jag var igår också och tittade på föl, kan snart flytta in där tror jag... I alla fall så fick de väldigt tragiskt och oplanerat ta bort sin godkände ardennerhingst Casbin i söndags efter att han brutit benet ute på bete. Alltid sorgligt när hästarna går bort hastigt, detta var dessutom en häst som de gjorde mycket med. Han kördes i jordbruket, på marknader och han harvade bland anant ridhuset på hingstpremieringen i våras. En snäll och användbar häst som dessutom hade flera ston inbokade i sommar. Så i går åkte grannen tur och retur till Enköping och lånade hem en annan godkänd ardennerhingst att ha på station i sommar.En enormt stor kille, ardennrar är stora i allmänhet men den här är ännu större, men otroligt snygg!
 
Casbin på Wången i våras, tråkigt att en så fin kille ska förolyckas!
 
Hampus! Stor och snygg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0