Bra riddag!

Har haft en riktigt bra riddag i dag! Och dessutom fint väder och sol, ibland har jag det bra!
 
Efter lite pysslande inne och ute så började jag med att rida Prins. Han fick gå på banan, mycket fokus på att styrningen i traven och vi vände och svängde mycket. Provade på att flytta lite sidvärts i skritt och så provade vi lite galopp! Fick till två galopper, visserligen inte så lång sträcka åt gången, men ändå bra första försök när vi inte hade draghjälp och när han bara är longerad i galopp vid ett tillfälle! Ibland är det bra med öppen utgång... Använde bjudningen mot utgången för att hitta galoppen!
 
Sen red jag Generalen. Han blir bara finare och finare för varje gång jag jobbar honom! I dag travade vi bland annat på en stor åttvolt, och även om volterna blev lite kantiga så var det ganska balanserat! Avslutade med att skritta ut en kortis runt gården, nästa mål att börja rida ut på honom och min plan är att först rida på banan och sen skritta ut. Först kortare svängar som sedan blir längre och förhoppningsvis även i trav! Det kommer vara jättebra träning för honom att gå ute och ägaren vill ju kunna rida ut på honom men det är viktigt att han kan fortsätta vara avspänd!
 
På eftermiddagen åkte ajg och Tant på dressyrträning, vi red för Ingrid som jag i dag reed andra gången för och jag var lika nöjd i dag. Känns som en tränare som passar mig bra och jag gillar verkligen den ridning som hon uppmuntrar till. Tant blev jättefin och jag är lika nöjd med henne! Vi fick bland annat jobba med bogen in, med bara jätteliten tvärning och med hästen kvar i ramen, det låter väldigt enkelt men det är inte så lätt att hålla i hop Tants kropp!
 
När vi kom hem var det bara att lasta av tant, ta en snabbdusch och sen upp till Ica för lite kvällsjobb. Vi har byggt hyllor och fyllt på varor för fullt men det blev som tur var inte lika sent i dag som sist så när jag kom hem så hann jag slå lite med lien på gården också. Att slå med lie är verkligen en konst, jag har en ny lie i år och med den är det lite lättare än med den gamla. Men trots detta tycker jag fortfarande att det är ett mysterium hur de som kan konsten utan problem slår av en hel lägda! Lite gott grönt blev det i alla fall till de hästar som inte kommit ut på bete än.
 
Generalen efter dagens ridning!
 
 
Det var två grabbar som väntade på tant när vi kom hem från träningen!
Gandalf och Szum, Szum något lerinpackad...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0