Blåsväder!

Det blåste för fullt när jag vaknade i morse, fast jag hade ju vaknat flera gånger under natten av blåsten, nästan stormbyar! Inget vidare ridväder och jag ändrade lite av mina planer. Skitväder!
 
På grund av blåsten så fick Generalen jobba i töm även i dag, det gör ju inget för honom eftersom han behöver bygga upp kroppen och han jobbar så fint i tömmen. I dag fick han jobba lite över upphöjda bommar, det är verkligen ett bra arbete! Prins red jag på banan. Vi travade över bommar, jobbade lite med galoppen och hoppade något litet språng, han höll fokus bra trots blåsten!
 
Sen åkte jag ner till betet och hämtade Szum, var så nöjd att jag lastade honom ensam på bara några få minuter trots att det inte var de bästa förutsättningarna. Hästarna var uppspelta av blåsten och Szum hade ingen lust att åka, men nu fick han vackert göra det ändå! Hemma så longerade jag honom i blåsten och kan nu inte se att han ser öm eller ojämn ut efter hovbölden, alltså dags att sätta i gång honom. Han får bo ett par dagar hemma så jag kan börja med honom på banan.
 
På eftermiddagen så åkte jag och Elise till Matfors och ytterligare en kväll med hopptävlingar! För Elise och Gandalf var det debut på tävlingsbanorna och de gjorde det med två rivningar, vilket ju inte är något alls att säga om utan en bra start. Även om Elise nog var lite nervös så höll sig Gandalf lugn och cool som vilken rutinerad tävlingshäst som helst. Hoppas de fick mersmak och åker på fler tävlingar, är ju mycket roligare om man är fler som åker!
 
Tant var i dag lagom tempererad, sist var hon överladdad efter att ha stått inne på natten och laddat upp. I kväll klev hon ut ur transporten och konstaterade förvånat att det var tävling! Vi hoppade 0,90m klassen och vi var felfria, jag tycker själv att jag red dåligt i omhoppningen men Tant ställde upp ändå! Docj tyckte jag inte galoppen kändes bra, den var återigen tillbaka där vi var i höstas och hon bytte och gick i korsgalopp. Min misstanke är att det är den nya sadeln som är boven, att hon helt enkelt inte har gårr in den ännu. Jag hoppas på det i alla fall! Jag strök mig ur 1 meters klassen och nu satsar vi å nästa tävling som är om en och halv vecka!
 
Efter våran ritt, Matfors nya ridhus i bakgrunden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0