Bergsklättring!

I dag har jag haft en ledig dag, tyvärr hann jag knappt märka av det lediga!
 
Började med att tömköra Generalen, han såg ut som vanligt igen och rätt fin i formen med tanke på att det var en vecka sen han jobbade sist. Det är bra, nu jobbar vi vidare! Sen fick även Prins jobba i töm, med honom jobbade jag mest med formen, att få ut halsen och fram nosen. 
 
Sen var det stängsling på schemat och utsläpp i ny hage, alltid lika roligt! Inte att stängsla då men belöningen är när man får släppa hästarna i ny hage och på nytt bete! Först är det full galopp runt i hagen och sen äter dom så det står ut genom öronen på dom! Hann upp på byn en sväng för at äta och handla men att åka på banken får jag skjuta på någon dag, de stänger ju så tidigt (klockan 15) och det tog längre tid med hagen än vad jag hade tänkt mig...
 
På kvällen red jag och Alida ut med Szum och Tant. Vi hade fått tips om en ny väg som skulle ta oss ner till älven, lite skeptisk var jag då jag innan fått höra att det är väldigt brant där. Men eftersom vi vill ha fler ridvägar nere vid betet så tog vi och testade. Och visst var det en rejäl acke, dessutom i kombination med stundtals smal stig och mycket grenar, men det var fullt ridbart och även Szum som kan ha svårt att kordinera sin kropp i ackarna gick där utan prolem. En sagolik utsikt och vi kom ner till älven, där finns kilometervis med skogsväg som till stora delar är sand under gräset. Helt perfekt! Tänk vad vi ska rida i sommar och tänk vad välmusklade hästar vi kommer få av all klättring! Jag var helt salig efter turen, och Szum var rejält trött! Det här kommer vara så nyttigt för honom, undrar bara om han orkar med dressyrträning i morgon?
 
Alida hjälpte mig även skritta lite på Pålstina, i dag var hon hur cool som helst men så var det ingen publik heller. Nästa steg är att rida ut med sällskap! 


Bilder från dagens betessläpp:
Szum spanar!
 
Tant opch Szum, dom lär inte svälta ihjäl! Mycket mat är det!
 
Pålstina nästan försvinner i gräset!
 
Det verkar hända något spännande där borta...
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0