Klant-tant!

Att tappa två skor på samma ridtur är skickligt, att dessutom tappa dom på samma galoppstraäcka måste ju vara någon form av rekord!
 
Tycker jag haft gansak bra tempo i dag, ändå blev det stressigt på slutet. Förstår inte hur det kan bli så varje gång... Red i alla fall Szum först, han fick gå på lägdan bakom gästhuset och på spåret som jag och tant trampade upp igår. han var som en bomb och jag hade verkligen önskat att det hade varit lite mer snö som hade gett lite motstånd till honom. Hur det nu var så travade vi några varv utan att det blev några värre utbrott och jag känner mig rätt nöjd med det. Sen red jag ut Lucky, han var ju jättefin att rida i går och kändes fin även i dag när vi red ut. Jag brukar aldrig galoppera på hemvägen med de hästar som laddar på hemvägen, är stökiga eller blir starka. Jag och Lucky galopperade på hemvägen i dag utan att han blev något av det, bra betyg!
 
Sen var det då tants tur, alla skor satt fint när vi red i väg och tanken var att vi skulle galoppjobba lite. Tant var rejält på huggt och i första galoppen hör jag ett klingande, förstod direkt att skon farit. Vi vände ganska direkt och jag hittade skon förvånansvärt fort. Plockade upp skon, vet ni hur svårt det är att komma upp på en häst med alla vinterkläder, med en sko i handen och en häst som inte står still? När jag väl kom upp så tappade jag sko och spöet, bara att sitta av och göra om proceduren. Tyckte att tant halkade lite väl mycket på hemvägen och väl hemma såg jag att hon inte bara tappat en sko, utan två! Båda bakskorna! Åkte med bilen och letade reda på den andra skon och det var nog den jag hade tappat först, b¨da skorna har anagligen åkt av på samma galoppsträcka!! Sömmarna går av på henne, inte bra! 
 
Senare på eftermiddagen så åkte jag i väg, och tömkörde först en ponny. Den var lite stökig sist men väldigt fin i dag! När jag skulle därifrån så fastande jag på deras gård med hästtransporten!! Fick hjälp och kom till slut vidare men resten av kvällen var jag sen och stressad. Red Sickan (henne minns ni väl?), hon kändes jättefin! Roligt var det! Hade sedan en lektion innan jag åkte och hämtade Cadde. Candidato, Cadde var här på inridning i fjol och nu är han tillbaka för vidare utbildning. Han är nu 4 år och fortfarande hingst, e: Dirco Hästak. Målet är att han ska gå kvalitetsbedömningen efter sommaren men nu först blir det i gångsättning och repetion, han är inte så mycket riden sen han var här sist.
 
Nu ska jag gå ner och släcka hos hästarna, har haft tänt och hållt lite koll på dom men det verkar lugnt. Sen är det bara att ställa klockan på 6.00 i morgon. Det är roligt med hästar!
 
Cadde sist han var här!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0