Ingen frysrisk!

Superbra underlag på ridbanan och kanonfin häst -då gör det inget att det är -18 grader och att man är jättetrött!
 
Igår när traktorkillen var här och körde ut balar så körde han några varv på banan för att trampa i hop snön, det fungerade jättebra och i dag var underlaget riktigt bra! Efter jobbet plockade jag fram bommar och ägnade kvällen åt att rida.
 
Först Szum, han var tungriden och jobbig i dag. Han la sig i handen och drog in nosen, då blir han väldigt svårpåverkad och går knappt att styra. Visst lyckades ajg rida fram och upp nosen men bara korta stunder i taget. Tror det är dags för någon dags vila, det brukar göra susen på honom. När vi skulle rida tillbaka från banan till stallet så vägrade han gå, hur ofta vägrar hästarna att gå från banan? Tokhäst!
 
Cadde fick en mjukstart. Borstade honom, testade några sadlar och jobbade sedan honom lite vid hand utanför boxarna. Räcker i dag, mer jobb väntar framöver! Lucky höll på driva mig till vansinne då han kom på att han inte skulle gå in i kväll. Efter en stunds övertalning, och lite mutor, bestämde han sig för att bli fångad, och jag förlät allt sedan när jag red för han var grymt fin i kväll!  Vi travade bommar, trimmade volter och böjda spår och det var ren njutning att rida. Och jag kunde utan problem göra fattningar med honom, trots att han inte har bakskor!
 
Och trots att det var -18 grader när jag kom in igen så frös jag ingenting, men så fick jag ju upp värmen i kroppen direkt med Szum!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Stor fördel med sådana hästar som man får jobba sig varm på! Ingen som rider Datte fryser heller ;)

2014-01-24 @ 11:12:27
URL: http://jav.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0