Vårinspiration!

Även om jag inte alls gillar att vinterunderlaget försvinner och att jag tycker det går lite för fort så går det inte att komma i från att det är underbara dagar nu! Det är ju så mycket lättare att jobba ute när det är sol och plusgrader än när det är kallt och mörkt. Kommer ni i håg februari för någr år sedan när det var -25 hela månaden? Vårkänslan gör även mig grymt ridsugen och inspirerad, jag skulle nog kunna ha hur många hästar som helst just nu! Så passa på ni som funderar på att lämna hit häst, just nu säger jag ja till allt! ;)
 
Grabbarna var vårtrötta i dag. Kan man ju förstå, det är varmt och de hgar fortfarande all päls kvar! Först red jag Cadde på banan, har ju varit bortskämd med att han har varit pigg men i dag var han inte lika mycket på hugget. Han gjorde allt jag bad om men inte samma gnista. Vi repeterade lite sidvärts och sedan hoppade vi några språng.Jag insåg att bränslet inte skulle räcka till både galoppjobb och hoppning och då valde jag att hoppa några språng. Hade två kryss som jag travhoppade ett par-tre gånger per hinder, i dag tvärstannade han inte efteråt så det ser jag som ett framsteg!
 
Sen red jag Szum på slingan. Med Szum är det ju bara bra att han är lite trött, och i dag var han fantastiskt fin! Jag som brukar ha svårt nog att trava på slingan men i dag kunde vi, mer ellermindre frivilligt, även galoppera! Han bjöd för galopp och då lät jag honom galoppera lite, gjorde även några fattningar och inga bocksprång alls! I traven var han riktigt fin i formen! I dag är han dyr!
 
Efter en liten fikapaus på byn, lite pyssel inne och middag så åkte jag och Tant på hoppträning. Tant var inte trött, hon var superladdad! Hon löddrade av svett redan innan vi hade börjat hoppa! Vet inte vad jag ska göra för vi tränar massor av kopndition men det hjälper ju inte när hon taggar, laddar och gör av med massor av energi i onödan! Fast hon är ju väldigt rolig också! 
 
Cadde innan dagens ridning!
 
Trött kille efter vi ridit!
 
Tant laddar upp inför kvällens hoppträning!
Om ni tycker att det är en kostig skugga så är det Szum. Jag har lite svårt att röra mig i hagen utan att bli förföljd av Szum som ska ha koll på allt jag gör!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0