Hästföretagardagar!

Har haft två underbara men intensiva dagar på Wången där 40-50 hästföretagare träffats för att lyssna på föreläsningar, diskutera och knyta kontakter. Jättebra dagar men så här dagen efter känner jag mig fortfarande rätt fullproppad!
 
Jag började med att rida Lucky på slingan i sommarhagen innan jag åkte. Vi kunde galoppera utan att han varken blev stark eller ens funderade på att busa! Sen drog jag till Wången där vi började med lunch, måste säga att arrangemanget var väldigt välplanerat och seriöst.
 
Sen väntade massor av föreläsningar. Carl Dyredahl talade om hästföretagande, Ulf som är veterinär på Wången pratade om aktuell forskning och vi hade gruppdiskutioner. Ulfs föredrag handlade en del om utegång, grovfoder och täcken, jätteintressant och jag ville direkt åka hem och börja flytta stolpar och bygga om hagar! Men det är ju februari och ehlt hopplöst att göra om hagar så jag får hålla mig till tåls ett tag till, kan konstatera att jag är på väg åt rätt håll i alla fall! Sen fick vi även lyssan till Lotta Löfstrand som pratar ridskoleekonomi, jag lyssnade till henne även när jag var i Göteborg men hon är verkligen superbra så man kan lyssna på henne hur många gånger som helst! På kvällen var det tvårätters middag och en massa surr, tror klockan var över midnatt innan jag ramlade i säng.
 
Nästa dag började med att Margareta Bendroth pratade om Hästhållning på hästens villkor och effektivisering av stallarbetet, och den föreläsningen var verkligen kanonbra! Tex, fick vi veta att det kostar 20900 kronor per häst och år med täckesbyten, in och utsläpp! Det går nämligen mer tid till detta än att mocka, inte onstigt att det är dyrt att stalla upp! Och helt plötsligt blev jag ännu mera nöjd med mina uteboxar, en av anledningarna till att jag valde uteboxar var just att slippa täckesbyten som jg tycker tar väldigt lång tid. Sen är det ju så klart ännu fler fördelar med utebox! Eftermiddagen blev lite seg, man började bli rätt trött vid det laget, paneldebatt och sammanfattning innan vi fick gå ut och titta på Wångens nya Active Stable. För er som inte vet så är det en variant av grupphästhållning med foderstationer, jätteintressant att se! 
 
På kvällen var det unghästclinic med Lasse Berglund. Först löshoppades några unghästar från blivande ettåringar till treåringar som ska visas i vår. Det var intressant att se lite hur det som är nytt i år fungerade i praktiken. Men tyvärr var inte funktionärerna och piskförarna riktigt intrimmade så alltför mycket fokus hamnade på dom i stället för på hästarna och vad Lasse sa. På clinic måste allt sånt fungera! Även äldre hästar visades, då uppsuttet men det blev mer som en vanlig träning där Lasse mer vände sig till ryttarna än till publiken. Det är så klart roligt att se fina hästar, och Lasse är väldigt duktig, men jag är kräsen på clinics (och var dessutom väldigt trött) och tyckte inte den höll samma höga klass som resten av dagarna. Det var en lång resa hem men jag ahr jättemycket med mig, behöver bara lite tid att bearbeta tankar, inspiration och idee´r, sen är det bara att köra järnet! För nu jäklar ska jag satsa, nu är det  100 % som gäller!
Underbart vårvinterväder igår!
 
Rundvandring och visning av Active stable.
 

Kommentarer
Postat av: Monica

Härligt med inspirationsdagar :) Du får gärna delge dig om dina hagfunderingar. Alltid bra att få lite "andra ögon" på hur man ska ha det.

2014-02-13 @ 13:34:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0