Vintersolståndet!

Det har varit lika härligt vinterväder i dag, hoppas det fortsätter så här!
 
I dag började jag hemma, och red först Midas. Vi red på en lägda en bit hemifrån, vi red i ytterkant i skritt och trav och han var lika pigg i dag som igår! Nu vill vi ha lite mer snö så vi kan snöpulsa lite, vore underbart! Sen kom dagens ridsällskap, Lisen, hon bodde här förut men är numera bosatt söderut men är just nu uppe på julbesök. Och passar på att rida, trots att hon har stallet fullt hemma! Vi red ut, Lisen red Tant och jag red Traffe. Tant tyckte att det var alldeles för mycket skritt (vi försökte ju prata en massa också!) och försökte övertala Lisen om att galopp var en mycket bättre gångart, Traffe skötte sig utmärkt och hängde med ganska bra i Tants travtempo!
 
Vi var väl ute i en timme ungefär, när vi kom tillbaka så stod det en extra häst i hagarna! Jag hade under tiden vi red fått hem en ny häst! Nu kom ju inte detta som en överaskning utan jag visste att det var på gång. Det var nämligen grannen som lämnat deras unghäst som ska ridas in. Hon heter Clarinette, är två år nu men blir tre år nästa år och ska väl då förhoppningsvis visas på treårstestet. Clarinette är efter Canterbury-Sack och det är extra roligt eftersom Chokladen är efter samma hingst och hon har även samma mamma som Corran som var här för några år sedan, så det ska bli väldigt roligt att jobba med henne! Hon ska bo med Räkan på lösdriften och de tycktes ha funnit varann direkt!
 
Efter lite pyssel med vatten och foder till hästarna, grannen kom tillbaka med traktorn och körde ut balar, och en snabb lunch så åkte ajg till Hammerdal på lektioner. Mitt ute i skogen, och det är verkligen mitt ute i ingenstans, så stanande bilen! Förstå vilken panik! Men som tur var fick jag igång den igen, lampan som lyser kan man köra med (även om det nog inte är riktigt bra) och jag tog mig till mina lektioner. Och jag tog mig hem igen även om den stanande två gånger på hemvägen med, nu hoppas jag att det ska gå att få hjälp med den trots att det snart är jul. Jag behöver verkligen bilen! 
 
När jag kom hem så skyndade ajg mig in med hästarna och med att tända upp, sen så fort jag kom innanför dörren så dammsög jag undervåningen och torkade golvet, det gäller att passa på innan energin rinner av! Nu har jag inga mer lektioner innan jul men i stället väntar två dagar på Ica. Nu är det bara att köra järnet! Och ni, kom i håg att nu vänder det! Nu blir det ljusare och dagarna längre!
 
Utsikt från min och Midas ridtur i morse!

Clarinette!
 
Och så här såg hon ut som föl! 
Foto: Mia Palm

Kommentarer
Postat av: Albin

Clarinette är så fin, iallafall när jag såg henne sist när hon var hos oss tidigare😉😍 Ska bli spännande att se hennes utveckling!!

Svar: Det tycker jag också att det ska bli! :)
Pernilla Engström

2014-12-21 @ 21:58:41
Postat av: Sofi H

Men så roligt att Clarinette är hos dig!
tror att hon fångade hela skogslunds hjärta när hos var där förra sommaren ;)

2014-12-22 @ 09:58:21
URL: http://sojf.wordpress.com
Postat av: Jonna

Oj vad Clarinette som föl var lik mitt föl som hon såg ut i somras när hon var så liten. Som också är efter Canterbury. Nu är min 7 månader och blivit lite mörkare och lurvigare och lite större. :) Kul att se och följa denna avkomma när hon nu ska ridas in. Tack för att du bloggar så flitigt. :) God fortsättning!

Svar: Har du sett bilderna på min Canterburyfölis? Hon och såklart utan tecken! Är dålig på att fota henne just nu eftersom hon bor hos grannarna! God fortsättning!
Pernilla Engström

2014-12-27 @ 08:02:36
URL: http://tiggelberglorett.blogg.se
Postat av: Jonna

Ja jag har sett några foto på din fölis. Skulle vara kul att se hur hon ser ut nu. Min har ju inte heller några tecken men det väntade jag mig inte heller då mamman också är helbrun. Spännande att se hur Canterbury-avkommorna blir att rida in och hur de tas emot på 3-årstesterna.

Svar: Tyvärr blir det inte så mycket bilder nu, jag ska försöka åka till Chokladen på dagtid och ta lite bilder i hagen men det har inte blivit tid för det än!
Pernilla Engström

2014-12-27 @ 09:44:58
URL: http://tiggelberglorett.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0