Tömkörningsinspiration!

Inspiration behövs verkligen den här tiden på året, men inspirationen behöver inte innebära clinics, resor eller kurser, ibland räcker det bara att se en duktig hästmänniska jobba med ens häst!
 
I dag efter jobbet så kom grannen för att slå på Szums tappsko, efter lite tjat från mig så gick han även med på att tömköra Szum. Szum har ju varit lätt överenergisk och behöver verkligen få jobba lite rejält, vilket jag har svårt att komam till just nu. Det är bara att inse att det är klassskillnad på min och hans tömkörning (vore ju i och för sig konstigt annars, grannen jobbar med körning och köpte sin första häst typ samma år som jag föddes, jag ligger lite efter!), och så himla roligt att se! Szum var verkligen på hugget från början, han var på, han kickade och hade lite egna ideer om vad som skulle göras, men det tog inte många varv innan han hade fattat grejen och börjat samspela i stället. Och han är ju så fin min Szum-brum! Han dansar fram, är fini formen och snygg att se på, en riktig wow-häst .- i alla fall i mina partiska ögon! Det var i alla fall nyttigt att se att han är mycket starkare och stadigare än jag trott, han hade inga problem att komma upp i formen och ändå behålla ryggarbetet och påskjutet, han är dessutom smidig och stundtals rätt lyhörd. I alla fall utan ryttare då! Det var i alla fall roligt att se att jag har en så otroligt fin häst, är det säkert att han är min?
 
Sen var jag ju såklart tvungen att även jobba Traffe i töm när inspirationen var på topp. Jag kanväl inte säga att vi var i närheten av det jobb som Szum gjorde men han jobbade åå rätt bra och vi kunde också, efter några försök, göra fina varvbyten i trav! Lite mer tränng så blir nog det här bra!
 
Gammal bild på mig och Szum!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0