Annandagen!

I morse var det 10 grader varmare än när jag gick och la mig igår kväll, bara -9 vilket var skönt. Trots detta ville inte Kian starta så jag fick ställa in lektionerna på eftermiddagen. Volvon fick gå upp på Ica men jag tordes inte köra längre med den nu, tråkigt att ställa in lektionerna men som tur är så händer det inte så ofta. På kvällen skulle jag få hjälp att bogsera den nya bilen till varmt garage men då startade den! Det behövdes alltså bara att en karl satte sig bakom ratten...
 
Jag passade på att rida Midas innan jobbet. Varje vinter brukar ajg trampa upp en slinga i snön i en av sommarhagarna, det är perfekt att ha en sån slinga för unghästarna och andra stökhästar. Hittar de på något bus så styr jag bara ut dom i snön så tar det stopp, dessutom blir unghästarna bra inramade och får stöd utan att tappa bjudningen som de lätt gör på banan. I dag började jag och Midas att trampa upp årets slinga. Vi red några varv i skritt och trav, och passade samtidigt på att jobba med att han skulle vara  ramen och gå i lagom trav, inte för fort och inte för långsamt. Nu ehövs en halvmeter till med snö och några upptrampningsturer till sedan har jag en perfekt slinga i år med! Sen i väg för några timmar på Ica.
 
När jag kom hem igen var det lite kallare igen, runt -15, men jag gjorde ett rejält ryck med hästarna. Började med traffe som fick gå galoppprogrammet i lina, riktigt fin var han! Sen arbetade jag Szum i töm, han var laddad och full av energi men däremellan som en balettdansös och jättefin, men jag var rätt glad att jag inte satt på i dag.
 
Sen var det dags för unghästarna, först Clarinette som jag longerade i kapsonen. Det gick väldigt bra och hon var helt med på noterna, dessutom travar hon riktigt lätt och fint, blir spännande att se vad det blir av henne! Sen Vickans tur, där hade poletten trillat ner sedan igår och förstod precis vad jag ville och vi longerade i trav i dag utan problem. Sen lade jag på sadeln, la på både schabrak och sadel från båda håll men kunde inte spänna gjorden för jag behöver en längre variant. Det är en rejäl tjej det här!
 
Nu försöker jag landa lite, tror jag ska plocka fram lite ost och kex och mysa lite framför tvn. För det är jag värd!

Kommentarer
Postat av: Jonna

Nyfiken hur du löser ev stylt- och halkproblem nu när det är snö och kallt? För du gör väl allt med dina hästar utomhus? Mvh Jonna

Svar: Mina egna hästar är skodda med fyrbrodd och snösulor men de hästar som kommer kan det variera på! Just nu är de barfota de som är här, tycker ändå att vintern oftast går ganska bra och jag har mer problem på sommaren att de som är barfota blir ömma. I fjol vinter var det bara is här i december och jag hade en häst som var barfota bak men det gick det med, med mycket fantasi! Men om man läser de inläggen från slutet av december 2013 som ser man vad frustrerad jag var över underlaget!
Pernilla Engström

2014-12-27 @ 08:05:38
Postat av: Jonna

Tack för svar. Jag som bor i Skåne vet inte hur jag ska göra. Ganska ofta har vi lera. Sedan fryser leran och det blir hårt och knöggligt. Har i tur kommer lite snö men då har vi inte fått på snösulor så då blir det styltor. Hovslagarna här är inte glada för att sätta på snösulor då vi mest har lera och de tycker det mest gör skada då. Just nu har vi hårt och knöggligt och min häst som är oskodd bak är riktigt öm. Lilla fölis är också öm. Vi har ju lerjord här så i princip hela deras stora hage som var så fin i somras är nu mest lera. Och som sagt just nu frusen lera. Ingen snö, vilket hade varit bättre.

Svar: Ja det är ju det absolut värsta, vi har det ju sällan så här mer än någon månad på hösten!
Pernilla Engström

2014-12-27 @ 09:50:37
URL: http://tiggelberglorett.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0