Szums tävlingsdebut!

Då var det gjort, tävlingsdebuten för Szum är avklarad och med facit i hand så skämde vi nog inte ut oss heller! I alla fall inte så mycket...
 
Tidig morgon, var uppe i tid och även nere i betet i god tid. Tyvärr hittade jag itne gummisnoddarna som jag visste att jag packat ner. Det var bara att åka hem igen och hämta nya. Då var jag inte i god tid längre... Som tur var så är jag snabb på knoppning och på en dryg halvtimme var Szum knoppad, borstad, svansen utredd och lastad! Hämtade upp grannarna på vägen, Nisse var hästskötare åt mig och Mia var och tittade på hundtävling.
 
Framme i Strömsund tittade jag först på en av mina elever som red ett prydligt program innan vi lastade ur Szum. Och det är klart att Szum var lite spänd och nyfiken, han gnäggade någon gång men ananrs oväntat obrydd måste jag säga. Vi gick ner på tävlingsplatsen, förbi servering, försäljningstält, genom stallet och in i ridhuset utan att han var speciellt bekymrad. I ridhuset så tittade han lite på speglarna och de andra hästarna men efter att ha jobbat honom lite vid hand så satt jag upp och red. Han var lite istadig på framridningen, var ett hörn han tjafsade lite i men annars helt okej. Galoppen fungerade inte men det var nog mer mitt fel som inte red bra. 
 
Innan vi fick gå in på banan så fick vi rida lite i collecting ring utanför banan. Det var bra för då fick han spana in miljön lite och höra musiken. Sen fick man komma in på banan och rida där fram till startsignal. Till min stora förvåning går han utan att tveka förbi domarbilen och hoppet stiger men i samma sekund som jag får startsignal så slår han i handbromsen och tjurar i hop! Inget guldläge att inte ens få hästen ner till kortsidan där programmet börjar! 
 
Som tur var tar han sitt förnuft till fånga och jag kan faktiskt genomföra programmet! Självklart var det inget toppresultat men jag kunde rida i genom hela programmet, visserligen med några tvärnitar, en del kickar mot skänkeln och med mer trav än galopp i galoppdelen men vi red hela programmet! Efter galoppen slappnade han av lite och det kändes bättre, misstänker att det gansak mycket var jag som slappnade av när galoppen var avklarad... Vi fick trots allt 50 % och jag är helnöjd!
 
Sen stannade vi och tittade lite, alltid lika intressant och det blev en lång dag. När jag kom hem så skrev jag fakturor och kollade till Räkan och fölis, sen har jag inte orkat ta tag i något mer så jag tror det blie sängen nu. I morgon ska jag ta sovmorgon och inte sätyta klockan på 5.00. För övrigt är jag väldigt taggad, så nu blir det fler tävlingar för mig och Szum!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0