Szum i ridhuset!

Bokföringsracet fortsatte i dag, som tur var kom Alida på förmiddagen och räddade mig. Vi red en sväng på Tant och Pålstina, Alida har varit i USA på semester men är nu hemma igen. Sen lastade jag Szum och åkte till ridhuset för att träna inför lördagens dressyrtävling.
 
Om man tänker på att vi ska tävla på lördag så gick det inte bra, vi är ju inte alls redo att rida ett program på bästa sätt. Men om man tänker på att Szum inte är så mycket miljötränad och van att åka i väg, att jag åkte av för en vecka sen och är lite skadad och att han därför inte blivit riden som tänkt denna vecka så är jag ändå nöjd. Jag kan lasta honom själv, åka, lasta ur, sadla ute och rida i ridhuset där han inte varit sen i februari (och då var det typ andra gången han reds där), och det är varken speciellt nervöst eller ansträngande utan det går bra och funkar. Det är jag nöjd med! Dagens problem var väl mest att han blev lite istadig och ville helst gå till porten och spana på hästarna ute, tävlingen pålördag är ju ute så då kan han ju spanaöverallt. Sen skulle jag önska att jag kunnat göra lite mer galoppjobb på honom i dag men fattningarna gick ändå hyfsat.
 
Vi ska tävla på lördag som ren miljöträning och för att jag ska kommai gång och komma i väg. Jag är ju hopplöst dålig på att åka med honom så det gäller att göra något så det blir av. Travprogrammet känns ändå rätt okej, även om man såklart hade önskat mer precision och i dag blev han lite stark och låg i formen. Galoppen är svårare, det blir svårt för honom med fattning sen nästan direkt volt och ur den in på diagonalen, det är besvärligt för honom men till nästa år så ska vi vara tillräckligt trimmade för att klara alla moment och kunna glänsa. Och förhoppningsvis är en del av miljöträningen redan gjord då, det är ju den vi ska börja med nu! Jakten på rosetter sparar vi till nästa år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0