Ryttarkrasch!

I måndags kraschade datorn och igår kraschade jag! De sista dagarna har det gått lite ont för mig men jag tänker på de som är drabbade av skogsbranden. 
 
Jag skulle ju åka och köpa ny dator igår men innan dess skulle jag rida.  Red först ut Szum,  han fick trava och galoppera uppför backarna och var jättefin! Sen red jag Pålstina,  red dressyr nere vid betet. Vi jobbade nästan bara i skritt och jag tyckte det kändes som hon släppte efter och sänkte nacken. Hon tycker det är jobbigt att rygga så jag brukar avsluta med det och så även igår, tänker att det blir belöning att få sluta efter ryggningen. Hon backade snällt några steg innan hon protesterade lite. Då lättade hon lite men inget jag kände mig orolig över, men sen reste hon sig lite mer och vi tippade över! Är helt övertygad om att det bara var en missbedömning och jag tror inte hon gör om det! Hon är verkligen genomsnäll men tyvärr händer saker även med de snällaste hästarna. 
 
Jag var rätt omtöcknad och även avsvimmad en kort stund, jag ringde grannarna som kom och tog rätt på mig och hästen. Sen var vi på akuten i nästan 7 timmar,  jag är röntgad från huvudet ner till ländryggen men det verkar dock som det inte har gått sönder något vitalt. Dock är jag rejält mörbultad och huvudet har fått en rejäl smäll, hjälmen är kaputt och jag är väldigt stel. Igår mådde jag inget vidare och sov hos grannarna utifall jag skulle bli sämre under natten.  
 
I dag känns det rätt okej även om jag har ont överallt,  kvällens lektioner är inställda och jag ska ta det lugnt några dagar. Återigen blir man påmind om att hästar är farliga,  stora krafter man hanterar och det kan hända även med den snällaste häst! Var rädda om er och använd hjälm!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0