Tappad fart!

Lite bättre i magen i dag om än inte helt bra så jag har gått på halvfart och levt på Proviva och bananer... Men nu i kväll känner jag mig kry så jag hoppas det är över!

Började med Szum, gjorde massageövningarna och som om det inte ändå är tiullräckligt svårt att göra det på den stora hästen som inte står still så valde Baloo att jaga och leka med en näbbmus precis bakom Szum! Longerade med samma tänk som sist, ingen inspänning och bara låta han röra sig i sitt eget tempo. I morgon ska jag nog prova att tömköra honom, tycker att han ser ut att röra sig bättre men musklerna känns ännu spända. 
 
Sen red jag ut med Flisan, hon fick gå en lite längre tur än de andra ensamturerna men ändå inte lika långt som när vi har sällskap. Jag har den filosofin med unghästarna, när de går ut ensamma eller är på banan så blir det korta pass och när de har sällskap kan man rida lite längre och jobba på uthålligheten. Hon skötte sig fint i alla fall, som vanligt alltså! Red Midas på banan, han var jättefina att rida. Vi provade att trava över bommar och sen galopperade vi en del så nu är jag inte så orolig över den delen på bruksprovet. Däremot fungerade inte ryggningarna så bra i dag, han förstår inte vad jag vill. Från marken ryggarn han bra så jag måste bara få honoom att förstå, det kommer säkert.
 
Efter att ha fått i mig lite riktig mat, makaroner med bacon och svamp så åkte jag och Tant på hoppträning. Jag var väl int i mitt livs form, trött efter att ha ätit dåligt men Tant var desto mer laddad. Hon bjöd på alla hinder, oavsett om jag styrde på dom eller ej, och var som en riktig tiger! Vi hoppade fram med korta svängar på hindren, typ som omhoppning och det kändes rätt bra. Sen skulle vi hoppa bana och o vad ringrostig jag kände mig, var alldeles för längesen jag hoppade bana sist. Själva rundan kändes sådär men sen fick jag hoppa om två linjer med tillsägelsen att rida i tants tempo, och då kändes det mycket bättre! Jag hade nog helt enkelt glömt bort vilket tempo Tant har när hon hoppar, jag har tappat farten tror jag! Nu behöver vi hoppa mycket och hoppa bana, eller vi och vi det är väl jag som behöver träna för Tant tycks va i högform!
 
Nu ska det bli så skönt att få sova, i morgon hoppas jag på att kunna äta som vanligt!
 
Midas efter dagens ridpass på banan!
 
Närbild!
 
Tant i solen innan lastningen i dag!
 

Kommentarer
Postat av: Mánadis' Vildhäst

Vad fin han är, kung Midas <3

Trevligt att samtala i går! Lade programmet och blanketten till dig på postlådan i går, så du kanske får det redan i dag. Hälsa Midas att matte är stolt över honom.

/Disa

2014-04-02 @ 08:23:47
URL: http://manadisvildhast.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0