Salig!

Jag är alldeles salig! Har haft en riktig aha-upplevelse och i dag är Szum så dyr att jag nästan är miljonär!
 
Jag red alltså Szum på banan i kväll efter jobbet. Kände direkt när jag började trava att han kändes bättre än när jag redi tisdags. Känslan var verkligen att det jag kämpade med i tisdags nu fungerade och var genomarbetat. I mitt huvud snurrade tankarna om att jag skulle galoppera med honom i dag, jag har ju inte galopperat med honom sen vi gjorde det ute på slingan i slutet av februari. Hn har ju varit skadad och det har varit krångel mest sedan dess. Det lilla han är galopperad på banan har mest varit "unghästgalopp", dvs galopp på spåret i lätt sits, ofta med lite större språng, även om jag vet att han egentligen har lätt för galoppen så är det gruvsamt då den ofta inletts med något bocksprång. 
 
I alla fall så fanns galopptanken där någonstans när han blev rädd för något och gjorde ett litet skutt eller bocksprång, ur det kände jag att han bjöd för galopp och jag provade att fatta. Det blev ett bocksprång i fattningen och när jag höll in honom för att det inte skulle bli mer bock så saktade han inte av utan kortade bara galoppen. Efter några mindre missförstånd fram och tillbaka så slutade det hela med att jag galopperade på honom i skolgalopp genom kortsidan! Jag har ju inte ens försökt jobba galoppen, utan bara åkt med, men nu hamnade jag i ett läge där jag satt ner och samlade honom och helt plötsligt föll alla bitar på plats! 
 
Jag har ingen aning om vem som lärt honom, eller när, men helt plötsligt kan min häst galoppera på ett sätt jag knappt kunnat drömma om! Han var helt i balans, jag kunde svänga, vända och ha full kontroll och det kändes så enkelt och fullständigt underbart. Och det bästa av allt, jag kunde göra det inte bara en gång utan flera gånger! Han fattade prickfritt för innerskänkeln och även i det svårare vänstervarvet. Jag var så lycklig att jag var nära att börja gråta och jag föll Szum om halsen flera gånger, han tyckte nog att jag var lite knäpp men samtidigt tyckte han nog att det var rätt roligt också! Jag har ju en så fin häst, men det är ju så lätt att glömma det! I kväll blev jag påmind, och just nu är han jäkligt dyr. Men jag tycker verkligen jag är värd denna känsla, så mycket som jag har kämpat med honom! Hoppas känslan håller i sig länge!
 
Tanken var att jag skulle rida Flisan efteråt, men klockan rann i väg och jag var så förvirrad efter ridpasset med Szum att jag bestämde mig att vänta tills i morgon. Jag har hoppkurs i morgon och hade en hel del kvar att planera, det har jag ju visserligen fortfarande, så jag borstade bara av henne och så får det bli morgondagens uppdrag i stället. Måste säga att jag fortfarande är helt virrig och vimsig efter min ahaupplevelse, jag har fortfarande inte planerat morgondagens teori och eftersom hjärnan är helt blank på annat än galoppkänsla så vet jag inte hur det ska bli!
 
Här tycker jag också att man ser att han är en fin häst, min småtokiga Szum-Brum! Bilden är från förra sommaren!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0