Bli rik på hästar?

Det blev en lång dag i dag. Har varit på kurs om ekonomi i hästföretag, verkligen välbehövligt och intressant, men det blev sent innan jag var hemma igen.
 
Men dagen började i verkligheten, alltså i stallet. Först ut var Szum som jag har ridit i dag, var fyra veckor sen jag satt på honom sist! Longerade först för att värma upp honom och red seda bara i skritt, jobbade med volter, bågar och sidvärts för att mjuka upp den stela och stumma vänstersidan. Jag tyckte ändå den kändes helt okej, tror det kommer bli bra så nu är det bara att fortsätta jobba härifrån! 
 
Sen red jag Midas, red ut en liten sväng i skritt och trav och avslutade sedan på banan med galoppjobb. Sprang några vändor med honom också. Sen kom Alida och vi red ut med Tant och Flisan. Jag tror hästarna hade lite vårkänslor i dag, Alida hade fullt upp med Tant som var övertaggad, hoppade och studsade med henne. Även Flisan var alert och vaken, men i vanlig ordning skötte sig bäbishästen bättre än gammtanten! 
 
Efter ridningen drog jag till Östersund och kurs. Hann med en snabbvända på Hööks för att handla några grejer inför helgen och en fölgrimma! Det börjar närma sig! Kursen var ute på Torsta och handlade om ekonomi i hästöretag, till stor del var det frågor kring beskattning, regler kring hobbyverksamhet och grundläggande företagsekonomi. Intressant och nyttigt, men den stora frågan förblev obesvarad; hur tjänar man pengar på sitt hästföretag!? Det är nog det jag är mest intresserad av just nu! Får nog sova på saken, det är en lång dag i morgon med!
 
Mina hästar njuter av solen i dag!
 
Tror visst att Tant var lite trött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0