Aprilväder!

I dag har det varit riktigt aprilväder med sol den ena sekunden för att sedan bytas mot snö eller hagel! Dessutom blåsigt och halvkallt, inte så roligt men vårväder är det nog trots allt!
 
Började med att tömköra Szum. Trodde att han skulle vara överladdad för han kunde inte stå stilla när jag gjorde i ordning honom och han sprätte för allt på väg upp till banan, men bär vi kom i gågn och arbeta så var han avspänd och fin! Skönt! Sen hoppade jag med Tant, fokus på galoppen före och efter hindren. Hade ett sockerbitshinder som jag jobbade mycket med på volt och åtta bara med fokus på hur hon kändes mot hindret och efter. I början kändes inte vänsterrgaloppen så bra men efter några varv blev den bättre och hon blev jämnare mellan varven. Hoppade sedan en långsida med två räcken med fyra kortare galoppsprång mellan. Dessa red jag på fem och fyra galoppsprång. Hon kändes jättefin, fick till bra vändningar mot hindren (dvs hon kunde vända runt innnerskänkeln och inte välta genom svängen med bogen först) och hon väntade så fint mot hindren. Superfin känsla!!
 
På eftermiddagen efter en sen och snabb grötlunch så åkte jag med Flisan till ridhuset. Hon är så himla okomplicerad, "ja ha ska vi vara här i dag!" tycktes hon säga och så var det inget mer med det! Vi arbetade enkelt på fyrkanten, lite övergångar, någon volt och några vändningar, mer komplicerat behöver det inte vara. Testade på galoppen inomhus och det fungerade det med! 
 
På kvällen var jag till grannarna och tittade på Ryttareliten, sista avsnittet i dag och jag kommer sakna det! Riktigt bra program om hästar och ridsport, det vill vi ha mer av!
 
Flisan på ridhuset!
 
Och hemma igen! Så fin!
Roligare bilder än så här blev det tyvärr inte i dag då jag åkte ensam!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0