Måndagstrött!

I dag har ja varit trött mest hela dagen, som tur var har det varit en hel del att göra på jobbet och mycket folk så jag har hållt mig vaken ändå! Att gå ut till stallet efter jobbet kändes ännu jobbigare än vanligt då det ju redan börjar mörkna den tiden nu. Men som vanligt känns det ju mycket lättare bara man kommer ut till hästarna. 
 
Red dressyr med tanten först. Vi jobbade massor med skänkelvikningar och bogen in. Även om formen inte var den bästa hela passet så är jag nöjd med att jag börjar kunna jobba galoppen på henne. Hon är ju väldigt speciell i galoppen då hon lätt byter galopp och när jag började rida henne så kände jag mig som en nybörjare när jag galopperade... Men nu börjar jag kunna arbeta galoppen och i dag kunde jag flytta henne i lite längs långsidorna även i galoppen, utan byten eller stök, det är jag nöjd med! Hon är så rolig att jobba med trots, eller tack vare, att det inte alltid är helt enkelt!
 
Sen tömkörde jag Frallan. Är tredje gången hon har tömmar på sig men de tidigare gångerna har Malin gått före och lett henne, i dag var jag ensam. Jobbade henne på banan och som om jag longerade, hade innertömmen direkt till bettet (inte genom gjorden utan som en longeringslina) och hade henne på en stor volt runt mig. Ur den volten jobbade jag sedan med att styra henne och göra lite halter. Först förstod hon inte alls vad jag ville, och hade nog glömt bort att hon är longerad och vad proo betyder, men sen trillade poletten ner och då gick det jättebra! Och det är ju så roligt när bitarna faller på plats, när man ser hur unghästarna provar och försöker, och sen så glada och nöjda dom blir när det blir rätt!
 
Så här såg Frallan ut när jag tog in henne i kväll! Hon gillar verkligen att lera ner sig!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0