Lastbilsrally!

I dag har det varit lastbilsrally på Brännan! Jag tappade räkningen vid 15:e lasset och då var det fortfarande många timmars job bovh körning kvar. Men nu har jag en ridbana! Den ser jättefin ut och jag längtar tills i morgon när jag får provrida! Det som är gjort är att dom har Grävt ur och fyllt upp så det är en jämn och stadig yta, det gjordes för två veckor sedan. Sen har vi lagt en markduk, fyllt upp med en decimeter av lite grövre grus och sedan en decimeter stenmjöl. Allt har packats och jämnats till med traktor och grävare. Tanken är att rida på det här och "rida ihop" det lite för att sedan lägga på ett tunnare lager med toppsand nästa år. Ska bli spännande att se om vi tänkt och gjort rätt. Och vad slutnotan hamnar på, billigt är det inte! Men jag tror att det kommer vara värt det, nu kan jag jobba både egna och andras hästar på ett bra underlag, även om det regnat eller är höst. Att rida in hästarna kommer bli säkrare och det kommer höja kvaliten på ridningen massor! Dessutom kan jag nu erbjuda lektioner och träningar hemma, och kanske det kan bli några läger eller kurser också framöver!
 
Var uppe tidigt i morse, släppte ut hästarna, mockade och longerade Frallan innan frukost. I dag longerades hon med stigbyglarna nere, det börjar snart bli dags för lite förberedande uppsittningsövningar för henne! En snabb frukost innan hovis kom och vi skodde hästar och försökte parera det mellan att lastbilarna dundrade förbi stallet. På eftermiddagen red jag ut tanten en liten sväng, hon var pigg i vanlig ordning och tyckte inte alls att en lugn tur passade i dag. 
 
Sen åkte jag och Elise till ridhuset med Szum och Gandalf, kändes lite bakvänt att åka i väg när ridbanan hemma snart var klar men det är ju bra träning för Szum att åka och det här var ju bestämt tidigare.Szum skötte sig super med allt vad som gäller lastning, att göras i ordning och att komma till nytt ställe, däremot var koncentrationen inte riktigt med när jag red. .Vi red på stora utebanan, jag longerade och jobbade honom från marken lite först, och han var helt fokuserad på mig. Men när jag började rida så försvann lite koncentration och det kröp lite i kroppen på honom, första i gångsättningen i trav blev mest några bockförsök och det kändes mest som han bara ville gå till Gandalf hela tiden. Vi travade lite bommar och jobbade på volt, sen var krutet slut och det var bara att inse att vi måste träna mer på det här. Men kan man säga tt hästen är okoncentrerad är den är väldigt koncentrerad -men på allt annat utam mig?
 
Tömkörde en häst åt en kund, en ny bekantskap för mig men väldigt trevlig och jag tror att jobba i töm kommer göra den mycket gott. Det är så bra med arbete i töm när man vill komma åt i vilekn form hästen arbetar och hur den bär sig, det är ett jättebra hjälpmedel i träningen! När vi kom hem var det bara att inspektera den nya banan, ta in hästar och sedan landa inne. Nu är jag trött, i morgon väntar lektioner men först provridning av den nya banan!
 
Första lagret läggs på!
 
Färdigt! Hann tyvärr börja skymma innan vi kom hem, men det kommer nog bli nya bilder framöver!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0