Höst på riktigt!

Nu är det verkligen höst, kyligt, blåst och regnskurar -det betyder fleecehandskar och mössa på! Annars en rätt bra dag med, i vanlig ordning, mycket häst!
 
Började dagen med unghästarna, Elise hjälpte mig så jag kunde hänga på båda i dag igen. Upplägget var samma som igår. Frallan var väldigt spänd när vi började i dag med, sista gången jag hängde stod hon helt lugnt så då avbröt vi, så för hennes del blev det repetion i dag. Men det behövde hon. Flisan var lika cool i dag som igår så jag hängde på henne några varv utanför boxarna, svängde åt båda håll och stannade och startade. Eftersom det gick så bra och det kändes lugnt så satt jag även på henne två korta "snabbisar". Jag lade helt enkelt över benet och satte mig utan att ta stigbygeln och sen klev jag av igen, mest för att se att det fungerade att lägga ver benet. Så då var det gjort!
 
Sen red jag och Elise ut med tanten och Gandalf. Tant var ohejdat pigg och kunde inte skritta, detta smittade av sig på Gandalf och dom taggade upp varann hela hemvägen. Energin verkar det ju inte vara något fel på i alla fall! Efter det blev det en liten lunchpaus och lite annat stök, bland annat klättrade jag upp och flyttade lampan till ridbanan -vilket var helt onödigt jobb då det visade sig att den lös mycket bättre över banan innan än efter min flytt. Just nu lyser den inte alls på banan utan bara bredvid... 
 
Sen red jag Szum, även i dag på banan, han var spänd och som en bomb när jag började. Tyckte kanske att han släppte något, en liten stund för sedan var det dags igen och då hade alla hästarna i hagarna älgspaning så det var nog älg i närheten. Kanske inte så konstigt att han var spänd men det släppte faktiskt lite sen och kändes rätt bra innan jag red tillbaka. Även Räkan fick komma ut en liten sväng. 
 
På kvällen tömkörde jag Oliven, han får ju bara skritta och är super laddad, i dag fick han jobba lite både med kropp och huvud men bara i skritt. Tyckte ändå att vi fick till ett bra jobb med honom och han skrittade väldigt bra på slutet. Arbete i töm kan vara ett jättebra jobb för konvalecenten och sen när det är dags att börja sätta i gång igen och bygga upp kroppen. Efter att ha jobbat sex hästar så var jag värd lite go fika så jag och Malin tog med oss äppelkaka och grädde till grannarna. När jag åkte hem nu i kväll fick jag skrapa bilrutan, det känns inte okej! 
 
Tant och Gandalf innan dagens ridning!
 
Finaste tant! 
 
Szum i sitt nya täcke. Täcket är lila men det syns inte för det var så mörka regnmoln just då!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0