Hängning!

Efter helgens fina väder och en morgon med klart väder så kändes eftermiddagens och kvällens regn jättetrist! Det har ju precis börjat torka upp och nu är vi tillbaka i leran igen. Det mesta regnet hade gått över när jag kom ut till hästarna och det duggade mest, och var mörkt. 
 
I kväll var det unghästarna som fick jobba. Jag arbetade dom lite på marken med start och stopp innan vi arbetade oss igenom de förberedande uppsittningsövningarna. Sen hjälpte Malin mig så jag kunde hänga lite på dom. Frallan var först ut, med henne får man ta det steg för steg, hon reagerar nästan på allt nytt men har hon bara gjort det en gång så är det helt lugnt sen. Ganska sund inställning tycker jag. Hon har ju tyckt det varit otäckt när jag hoppar bredvid henne, därför började jag första gången att hoppa långt framför henne, sen precis framför (så jag kunde klappa henne samtidigt), sedan vid båda sidor och i dag kunde jag hoppa och vifta på armarna utan att hon brydde sig. Det har tagit flera gånger men nu är det befäst och hon är trygg med det, med henne tänker jag lika när vi nu har påbörjat insittningen. Vi tar små steg, lite varje gång så hon får känna sig trygg! I dag hängde jag på henne, flera gånger men vi gick inte förutom de steg som hon själv förflyttade sig. Det var lite otäckt att jag hängde där, speciellt första gången men hon gör inget utan är bara lite spänd. Nästa gång kan vi säkert gå en bit, men jag tror inte man få ha för brått med denna häst. Kom i håg också att hon bara är två år och inte så mycket jobbad med, tror det kommer bli en trevlig och cool ridhäst -men vi måste ta det i hennes takt.
 
Sen var det Flisans tur, hon är ju mer förberedd och ett år äldre. Henne hängde jag på och vi gick lite utanför stallet, inga problem alls utan hon känns avspänd och cool. Blir spännande att fortsätta med dom nu i veckan! 
 
Bild från i våras då jag gjorde förberedande uppsittningsövningar med Cadde!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0