Ormbiten!

När det gäller hästar så finns det några saker som man kna slå fast -ingenting blir som man planeat och hästar kan drabbas av allt! Även ormbett i Norrland i oktober!
 
Den här dagen var planerad in i minsta detalj, men givetvis blev det ju inte så, trots allt fick jag ju ihop dagen på något vis. Förmiddagen gick åt till att assistera veterinären som kom för att kolla Gandalf, igår upptäckte Elise att han var rejält svullen vid armbågen och i sadelgjordsstaden. Veterinären tror att han blivit ormbiten, trots att det är oktober och trots att orm inte är alltför vanligt här. Troligen har han legat i höet och vilat, det har ju varit väldigt varmt ett tag och då kanske ormarna har kommit fram. Hur som helst har han nu fått behandling och ska få medicin i några dagar.
 
Efter veterinären hade åkt så red jag Szum en snabbis på banan, han var spänd och lite småstökig i början men det släppte. Första travförsöken så sköt han bara rygg och försökte bocke men sedan knde jag ha bra trav i båda varv. Sen var det bara att dra till sjukgymnasten igen, där fick jag ju en lugn timme och höll på somna under massagen. Hem igen och lite middag innan det var dags för Basse och tömkörning. Började på banan och det gick jättebra i dag med, kan köra skänkelvikningar och över bomar och han skrittar så lugnt och fint. Bestämde mig sen för att tömköra ut lite för att se hur han gör då. Han blev onekligen lite mer laddad och försökte sticka när ajg vände hemåt. En gång lyckades han dra i väg helt, och sen gick vi om den svängen tre gånger innan jag var nöjd och han inte försökte dra i väg. Vi fortsätter jobba med detta i morgon igen!
 
Kopplade på släpet eftersom jag skulle på hoppträning med tanten. Men innan jag lastade henne så körde ajg och Elise lite lastträning med Flisan. Hon fick gå in i transporten och sen åka lite runt gården, tror hon var brydd sedan när hon var kvar här hemma. Sen var det hoppträning med tant på kvällen, det gick rätt bra. Hon hoppade glatt och bra som vanligt och emellanåt så är både rytm och väg rätt bra! Nu är det nog bara duschen och sängen som gäller för mig!
 
Basse i dag innan tömkörningen!
 
Basse på banan!
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Snygg häst! :)
Hoppas du har bra tålamod.... :)

Svar: Tror inte du behöver vara orolig för det! Jag har ju Szum, han kräver mycket tålamod...
Pernilla Engström

2013-10-16 @ 16:27:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0