Hemmaträningar!

Oj vilken dag det varit! Hela den här veckan har varit intensiv men otroligt bra, det känns som det rör på sig nu!
 
Klckan 7 var jag ute och släppte ut hästar och mockade, tömkörde Szum så att han skulla rasta av sig lite innan han skulle skos. Hovis kom medan jag åt frukost strax efter 9. Vi började med Szum, jag kan inte förstå hur det kan krypa så i kroppen på honom. Trots att han hade jobbat så hade han myror i benen och svårt att stå stilla, han är ju inte dum på något vis, men har ju väldigt svårt att vara stilla - i alla fall med hela kroppen samtidigt... Även Basse och tanten fick skor. 
 
Klockan 13 drog jag i gång med markarbetsträningar här hemma, då var inte hovis riktigt klar än (eftersom vi såklart hade haft fikapaus!) och det blev lite rörigt med flera transporter på min lilla gård. Men allt löste sig och jag hade fem ekipage som red,  jättekul att det var så många som ville vara med och flera nya ekipage! Dessutom var det ett underbart väder och jag kunde stå i solen och njuta på banan!
 
När träningarna var över så red jag Flisan lite på banan. Fick hjälp att köra ut nya balar till hästarna innan det blev en timmes middagspaus med världscupen på tv. På kvällen tömkörde jag först Frallan på banan,. hon var verkligen jätteduktig! Hon var helt med direkt, från första steget, och jag kunde i dag gå bakom henne med en töm på varje sida om henne. Vi avslutade i dag med att trava på volt och sedan tömköra ner till stallet i stället för att leda henne. Det låter kanske inte som så stora framsteg men med tanke på att hon inte velat gå framför mig utan mest vänt sig om och tittat på mig, vilket var helt borta i dag, så känns det väldigt bra! Dessutom blir hon verkligen jättefin när hon jobbar, kommer bli en riktigt in ridhäst av henne!
 
Avslutade med att tömköra Basse, hästen som kom igår, hade ingen aning om han var tömkörd innan eller hur det skulle gå men det gick jättebra. Körde ungefär samma som jag gjort med Oliven. Skrittarbete, vända och svänga, lite sidvärts och dessutom jobbade vi en hel del med att bara skritta rakt. Basse behöver jobba med att komma ut med halsen och jobba genom kroppen, detta fick jag inte till rikitgt i dag men det kommer förhoppningsvis framöver!
 
Nu är jag slut som artist och det blir nog tidig kväll i kväll!
 
Markarbete!
Foto: Tina Karhu
 
Elise och Gandalf på dagens träning!
Foto: Tina Karhu
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0