Fruset!

Nu märks det att vintern närmar sig, minusgrader i natt och i morse. Allt var vitt av frost i morse och det var fruset långt in på dagen, men jag gillar dessa höstdagar trots att det blir hårt att rida. 
 
På förmiddagen hade jag tömkörningsrace, först ut var Frallan. Vi började på banan, skritttade över bommar och styrde på serpentiner, trav på volt och sedan gick vi ut från banan och tömkörde i sommarhagen. Det gick hur bra som helst och jag kan konstatera att tömkörningen nu sitter bra! Sen var det Basses tur. Började, precis som igår på banan och det gick jättebra. Skritt över bommar, sidvärts längs långsidorna, vända över banan och jag tycker att han börjar komma ut i formen och ta ut skrittsteget. Sedan tömkörde vi tillbaka till stallet och när vi kom till kurvan där han drog i går så var jag beredd på att han skulle prova i dag igen. Men icke, han spelade lite med öronen men gick lugnt. 1-0 till mig! Sen fick även Flisan gå ett tömkörningspass på banan, trav över bommar och galoppfattningar fick hon bland annat jobba med.
 
Efter lunchen så red jag Szum. Han hade stora problem i dag, någon hade ju nämligen ställt upp 28 ensilagebalar bredvid banan. Man kan ju tycka att han borde ha sett igår när traktorn var här med balarna, dom står ju säkert 30 meter från banan och han har ju faktiskr sett plastade balar förr trots detta så var han tvungen att hålla koll på dom hela ridpasset! Dessutom var dom nog på väg att anfalla honom några gånger, som tur var hann Szum kasta sig i väg innan. Och som tur var satt jag kvar i hans tvärkast! Trots att han stundtals var väldigt okoncentrerad (elelr koncentrerad var han ju, men inte på mig!) så gick han emellanåt rätt bra, och då ger han ju så fin känsla och de är väl tur för annars skulle jag nog ge upp!
 
Fixade lite på gården innan jag gick in för middag, hann inte allt jag hade tänkt (som vanligt) men fixade lampan på lösdriften i alla fall. Känslan när man står längst upp på en stege och vinglar, tittar ner och ser rakt på Szum som står och spanar in vad jag gör... På kvällen hade jag lektioner, trots att jag hade tagit fram vinterjackan var det kallt. Är nog dags att ta fram även termobyxorna och vinterskorna. Avslutade kvällen med att rida Sickan, det var ju en perfekt avslutning och då fick jag upp värmen igen också.nu ska jag fick aoch sova, klockan ringer tidigt i morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0