+13 grader!

I måndags morse var det -13 grader i dag hade vi +13 grader på dagen, vilken vändning! Tyvärr innebär detta blidväder att det återigen är lera och blött överallt! På kvällen blev det även rejäl dimma, så pass att jag inte såg ryttarna i sista gruppen när de var i hörnen!
 
I dag har min pappa varit här och snickrat på min nya lösdrift. Tanken är ju att Räkan ska föla på lösdriften och då vill jag kunna dela på dom så hon går ensam, därför bygger jag nu ett litet vindskydd. Innan pappa kom så red jag Szum på morgonen. Eftersom banan var rätt blöt och mjuk efter regnet och Szum kändes fin och avspänd så red jag upp på hygget och skrittade honom där. Det gick jättebra tills Szum började studera utsikten (som är väldigt fin från backen), då får han (troligen) syn på Basse som går i hagen. Men han förstår nog inte att det är en häst han ser utan blir jätterädd, så pass rädd att han står och skakar och jag kan inte få honom att gå framåt eller få kontakt med honom. När han väl rör på sig igen så är han superspänd och blåser konstant, jag har fortfarande inte så mycket kontakt med honom och han går okontrollerat genom rishögar och stubbar, där någonstans inser jag att det här kan sluta hur som helst. Jag hoppar av, leder ner Szum (vilket inte var allt för lätt på hygget) som fortfarande är lätt skräckslagen, när vi kommer ner till banan börjar han slappna av så jag kan sitta upp och rida ner till stallet igen. Har svårt att förstå om det var Basse han såg eller något annat men kan konstatera att han var väldigt rädd i alla fall, tog lång stund innan han började andas normalt igen.
 
Mellan mina insatser att assistera vid lösdriftsbygget, bärande av ved och ett försök att lära pappa Facebook så hann jag även rida ut Basse. Det gick jättebra, på hemvägen kunde han skritta avspänt på långa tyglar, undrar om han läser bloggen eftersom det var precis vad jag efterlyste igår! Sen åkte jag till sjukgymnasten och sedan vidare för lektioner. Ett gäng tappra ryttare kämpade på i blötan och dimman!

Kommentarer
Postat av: åsa

Kanske hästarna smygläser din blogg på kvällarna? Eller så kikar dom från stallet när du skriver...? Vore ju händigt om dom kunde lära sig ett och annat på så vis....
Pussa på Basse från mig! :)

2013-10-23 @ 22:34:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0