Strömlöst och sömnlöst!

Då har stormen Hilde dragit in över Norrland och även passerat Brännan, till följd an detta blev det både en sömnlös och strömlös natt!
 
Jag hann bara skriva gårdagens inlägg och kliva in i duschen så försvann lyset! Sen var det strömlöst hela natten, och som det blåste! Jag har ju vanligtvis inga problem med att bo ensam mitt i skogen men när det stormar så är jag inte så kaxig... Därför blev det inte så många timmars sömn, jag har kollat till lösdriftshästarna några gånger och annars mest hållt tumamrna att alla tak ska ligga kvar och att inget träd ska falla på huset. Och så klart att hästarna ska hålla sig i hagen utan ström...
 
När jag släppte ut hästarna i morse var det fortfarande strömlöst, gick inte att mocka i mörkret så jag gick in och skrev fakturakuvert i ljuset av stearinljus i stället! Vid 8 tiden kom strömmen tillbaka, jag gick ut och gjorde klart stallet och sedan tog jag in Räkan. Hon hade fått en spark strax ovanför framknäet, eftersom hon inte rör sig så mycket i hagen så bestämde jag mig för att skritta ut henne en liten sväng efter att ha tvättat och kylt med vatten. Att skritta ut Räkan i blåsten när hon vilat en vecka var inte alls så lugnt som ajg hade tänkt, hon var riktigt laddad på hemväg! När vi kom tillbaka var strömmen borta igen och eftersom jag hade hunnit tända upp så var pannan nära att koka när cirkulationspumpen inte fungerade. Och jag hade brått till jobbet...Men som tur var så löste sig allt och på Ica var strömmen tillbaka!
 
Efter dagens jobb på Ica så red jag Szum på banan. Han var ovanligt lugn, säkert trött efter natten, så kan han få vara betydligt oftare! Sen kom Basses ägare, det var dags för Basse att åka hem igen. Jag red och visade lite husr jag jobbat och sedan fick hon rida lite och jag försökte hjälpa henne att hitta hur hon ska jobba honom. Han såg jättefn ut! De hade även med sig sin ponny som är till salu, jag har en annan kund som letar ponny och denna tjej kom hit för att provrida. Eftersom jag känner båda familjerna så tyckte de at det var lämpligt att testa under en lektion här, jag tycker det såg ut att gå jättebra och vara ett fint ekipage, får se hur det slutar.Sen blev det en sen middag och nu ska jag bara duscha innan det blir sängen igen. Känns inte som det kommer vara några problem att sova i natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0