Rid som Jan Brink!

Nu ska jag inte bara säga till mina elever att de ska sitta som Jan Brink utan även att de ska rida som honom! Är nöjd med dagens clinic som gav både inspiration och lite fler tankar och ideér.
 
Men innan jag åkte i dag så hann jag tömköra Basse. Man måste verkligen vara helskärpt när man tömkör honom för när man minst anar det så kan han hitta på något hyss som att tvärstanna och vända sig, eller prova att sticka i väg. Jag vet inte riktigt om han tycker det är jobbigt eller om han ser sin chans bara, men det uppkommer oftast precis när man har kommit åt honom och han blir fin. När han jobbat en stund och slappnat av så blir det mindre bus också. I dag hade jag mycket fokus på att få stöd på yttertömmen och att få ut halsen på honom, tyckte han var fin i formen i dag med! Sen drog jag till Sundsvall, hann mellanlanda på Hööks och Jula en sväng först. Provade ett par skor på Hööks men det var så mycket folk att jag itne orkade något mer sen, men det går ju beställa... Köpte i alla fall en lampa på Jula som jag ska försöka på upp på banan.
 
Så clinicen, den var välplanerad och han höll tiden -märks att han är proffs och har gjort det förr! Mycket fokus på upplägg, plan och struktur, och han visade på en röd tråd från den yngsta hästen som bara var 4 år till den häst som gick Grand Prix. Jan var väldigt nogrann med att det var ryttarna som hade kontrollen, att hästarna gick på den linje ryttarna valt och att det var dom som styrde antalet byten eller storlek på piruett, och att man alltid skulle kunna ändra och variera. Variation pratade han också mycket om, att man hela tiden skulle ändra takt och steglängd för att få vakna och kvicka hästar som hela tiden var koncentrerade på ryttaren.
 
Många fina hästar så klart! Den som fastnade mest var en 5 åring som var väldigt fin och dessutom mycket välriden, roligt att se! Men nrä jag ser dessa fina hästar så kan jag konstatera att jag verkligen haft tur och få ha så fina hästar på inridning och utbildning. Inte utan att man blir lite bortskämd! Dessutom har jag ju en fin pålle själv, ska bara lära mig rida honom! Får väl försöka förklara för Szum om vad Jan Brink sa om struktur, fokus och att det var ryttaren som hade kontrollen...
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0