Lyckopiller!

I dag har jag och tant varit på klubbtävling i hoppning i Ammer. Tror att tanten tyckte det var rätt roligt... Är det inte underbart med en 21 årig häst som tävlat och hoppat sedan hon var unghäst och som fortfarande tycker det är skitskoj? 
 
Vi började att rida fram lite ute, tant var lugn och avspänd så långt. Sen fick vi komma in i ridhuset för att rida fram och då fick hon syn på hindren och publiken och taggade till! Vi hoppade först 90 cm och det gick väldigt fort! I omhoppningen ville jag testa att svänga lite snävare men det gick inte så bra i det tempot, vi fick först ett stopp när jag hade för långa tyglar och inte red, sedan snubblade hon mellan två hinder och då styrde jag förbi och tog ny anridning.Men man måste ju testa och nu vet jag att vi inte kan svänga så snävt i den farten, i alla fall inte när inte ryttaren är med!
 
I 1 meter var hon lite lugnare och det blev en rätt bra runda med fin känsla. Hinder fyra var ett plank, hon hade tittat lite på det i klassen innan men då var jag med och red, nu hade vi fätt ett lite sämre språng på hindret innan och trots detta så åkte jag lite häst mot fyran vilket resulterade i att hon smet förbi. Resten av banan gick bra och hon var så fin, det är ju så med tant -hon ställer upp på mig till 100% om jag bara rider.. Om jag åker häst så tycker hon nog att det lika gärna kan va... Hon är verkligen suverän! Tänkte i dag på anledningen till att jag lånade henne i somras, nämligen för att få något roligt att rida och för att hitta glädjen igen. Det kunde väl inte bli bättre? Hon är ju så rolig att rida -varje dag, och att hoppa henne är ett enormt lyckopiller! Hon är bäst!
 
Efter dagens tävling, jag ser helt slut ut men tant ser ut att kunna gå några rundor till!
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Friskt satsat, man måste ju testa :D
Hon var ju helt fantastisk, jättekul att se henne så taggad! Det är hästar som hon och Datte som visar att ålder inte är mer än en siffra ;)

Tack för att du visar uppskattning, det värmer!

Svar: Det är ju på klubbtävlingar man ska prova gränserna, nästa gång kör vi längre vägar eller kanske ett lugnare tempo. Fast det är ju inte alltid jag som bestämmer tempo...
Pernilla Engström

2013-11-25 @ 09:25:49
URL: http://jav.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0