Blixthalka!

Regn i november är inte bra, regn på kalla vägar är ännu sämre! I eftermiddag blev det blixthalka här och jag fick ställa in kvällens hoppträning med tant.
 
Det blev en lugn och seg dag, först lite inomhus pyssel innan jag red ut med Räkan och longerade Szum. Szum har verkligen ingen självbevarelsedrift, jag longerade honom i sommarhagen och han har ju haft en veckas vila. Det var lite klabbsnö och under snön lite knöligt på sina ställen.Men tro inte att Szum tar det lugnt för att underlaget är lite sämre, tvärtom! Om han glider till, halkar lite eller snubblar till så ökar han bara farten och springer ännu fortare. Han var verkligen genomblöt av svett efter våran longering, men förhoppnngsvis är han lite lugnare i morgon för då tänkte jag rida!
 
På eftermiddagen började det regna, jag skulle upp på byn en sväng och tog mig knappt uppför backarna, och detta utan släp så man kan ju bara tänka hur det skulle vara med transport och häst. När jag åkte hem igen så var det sandat, men ändå rejält halt. Blixthalka är inte att leka med! Så i stället för hoppträning blev det bokföring och betalning av räkningar, inte riktigt lika roligt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0