Sundsvalls Fältrittklubb!

Att det är en skör gräns mellan framgång och fall fick nog både jag och Malin känna på under dagens tävling i Sundsvall. Och det är ju så med den här sporten, marginalerna är små och man vet aldrig hur det ska gå när man tävlar med djur!
 
Första klassen, 90cm, gick ändå bra! Taggen hoppade väldigt bra och kändes jättefin på hinder, dock hde vi vissa problem med styrningen... Ändå var vi felfri fram till sista hindret i omhoppningen, där slappnade jag av och släppte lite på tygeln och då ramlade den bommen. Lite surt men han kändes ändå superfin så jag kände mig taggad för nästa klass, 1 meter. Men han började sprattla innan första hindret, jag tappade lite galopp och ridning och han smet förbi det. Sen hoppade han ettan, tvåan och trean med fina språng. Hinder tre var en oxer på linje till en kombination. Han hoppade mig ur balans över oxern och jag tappade stigbygeln, så vi kommer i lite obalans och i något högt tempo mot kombinationen, Taggen bjuder men ångrar sig i sista sekund och kastar sig förbi. Jag satt kvar men vi fick ett stopp till på kombinationen sen. Vi har haft lite problem med kombinationer förut och jag tror han blev lite försiktig efter att ha tagit i så mycket innan. Träna lite till och klura lite mer, inte helt enkelt!
 
Malin var felfri i 90 klassen och hade en fin runda i 1 metern, hon hade laddat för en snabb omhoppning men på väg till sista hindret, vid utgången, tvärnitade Oliven och backade två steg, 4 fel och ingen omhoppning. Surt...
 
På kvällen passade jag på mellan två regnskurar att rida ut en pigg och glad Peppe, det blev en härlig tur med mycket galopp. Nu har jag bara lite småpyssel kvar sen ska jag landa i soffan med min Ridsport tidning som kom i fredags men som jag inte hunnit med än!
 
Malin och Oliven
Yaggen och Oliven!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0