Rolig vardagsridning!

Jag tycker det är så viktigt att vardagsridningen är rolig, och det är ett av målen för mitt företag -att få vardagsridningen roligare för mina kunder! Det är ju ändå så att de flesta av oss har ju ändå häst för vi vill rida, och ska man orka med motgångar, kalla vintrar och mörka kvällar så ä det viktigt att ridningen är rolig -varje dag! Sen är det givetvis inte lika roligt jämt, och det kommer tyngre perioder för alla men genom att ta hjälp med sin ridninge kommer man lättare i genom problemen, och får även extra skjuts framåt i de perioder det går bra. Och det är ju för alla, inte bara tävlingsryttare, eller egentligen är det ju precis tvärtom. De som tävlar har ju naturlig mål och saker att jobba med, och de får feed back på sin träning på tävlingarna, medan de som inte tävlar eller har det som må¨l kan behöva andra saker att jobba med och sträva mot för att få ridningen roligare och mer målmedveten.Jag tror och hoppas att jag genom lektionerna och hästutbildningen hjälper mina kunder till en roligare ridning -varje dag!
 
I kväll ha rjag haft rolig vardagsridning i alla fall! Det ahr ju varit väldigt varmt i dag, jag har jobbat och därför ridit på kvällen när temperaturen var lite mer ridvänlig. Började med att dressyra lite på Räkan, hon jobbade på bra i värmen. Vi avslutade med att hoppa stockarna några gånger, det kändes enkelt och okomplicerat, som om vi gjorde det igår trots att det är några månader sedan vi hoppade sist! Även om det bara var låga hinder i dag så ska man ha i bakhuvudet att det bara för några år sedan var rätt jobbigt att hoppa Räkan för hon blev lätt spänd och obalanserad i hoppningen. I dag var det bara skoj att småskutta lite!
 
Efter Räkan gjorde jag något som man egentligen inte ska göra och som jag verkligen inte rekomenderar någon annan att göra, jag red Cadde här hemma trots att jag var helt ensam. Det är inte bra att rida så gröna hästar ensam, han är ju inte mycket riden alls! Dels ur en säkerhetsaspekt, det är lätt att det händer saker med unga hästar och då är det bra att ha sällskap. Men sen kan man även hamna i situationer där man kan behöva hjälp av någon från marken, tex om hästen stannar och inte vill gå, om man fastnar i ett hörn eller om hästen blir orolig att sitta upp på. Jag hade skickat sms till en vän som visste vad jag pysslade med, så jag hade lite back up! Det gick bra i alla fall, jag longerade honom först och jobbade galoppen ordentligt. Sen satt jag upp, vi skrittade bara eftersom bjudningen inte är den bästa utan draghjälp. Men vi kunde styra åt båda håll, stanna och starta, och han höll fokus på mig trots att kompisarna busade i hagen intill. Jag tycker det är bra, tänk på hur svårt jag hade att hålla hans koncentration och hur svårt jag hade med svängarna bara för någon vecka sedan! Duktig kille!
 
Sist ut för kvällen var Peppe, han fick dressyra lite först. Kändes fin i traven, börjar få honom mer i genom kroppen och traven känns bättre och bättre hela tiden. Galoppen var rikitgt bra i kväll och vi kunde galoppera på volt i båda varv, och flera varv åt gången, det är framsteg! Avslutade med att hoppa stockarna ett par gånger. Riktigt rolig ridning i kväll!
 
Peppe bjöd på rolig ridning i kväll med!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0