Ljummen kväll!

Härligt ljummen och ljus kväll i stallet! Härligt att kunna rida i t-shirt och inte behöva stövlar för att hämta hästarna i hagen.
 
Började med ett dressyrpass på Peppe. Han jobbade på bra, koncentrationen var på andra håll när vi började men sen kom den tillbaka mer och mer, riktigt trevlig att rida! Vi jobbade med samma sak som tidigare med att få ut halsen, få honom i ramen och jobba genom kroppen. Han vinglade lite första varven men sen blev han mycket stadigare, vi gjorde galoppfattningar på volten och jobbade med att öka och minska volten. Det tycker jag är en bra övning för att få hästarna i ramen och på ytter tygeln, att öka och minska volten genom att flytta för skänkeln, och med hästen kvar innerställd. Dessutom är det lösgörande och stärkande för inner bakben.
 
Sen kom Malin och det var återigen dags för  Cadde att få gå ut. Vi red samma sväng som sist, Cadde skötte sig i dag med även om han blev lite rädd för en hare, men det är ju sånt som man får räkna med när man rider bäbis som inte varit med så mycket ännu. Några travsteg provade vi i dag med, så nu är jag taggad inför fortsättningen med honom.
 
Även Räkan fick sig lite lättare dressyrpass. Känns som det var evigheter sen hon gick dressyr sist, och det kändes även i ridningen men ändå inte så mycket tjafs trotsd att hon är jättebrunstig just nu. Ska försöka trimma lite dressyr de här veckorna nu innan hon ska i väg på äventyr, bara för att jag tycke det är roligt att dressyra henne.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0