Kvällsro!

Det bästa med våren är nog kvällarna, ljusaoch ljumma med försmak av sommaren men utan knott och sånt elände! Det är så lugnt här på gården på kvällarna när vi ridit färdigt, hästarna är inne och tjejerna åkt hem. Då kan jag bara stå och titta och tänka på hur bra jag egentligen har det, jag gör det jag vill, jag har min gård, mina hästar och lever min dröm! Sen kan den här drömmen vara rätt tuff emellanåt men jag vill faktsikt inte byta liv!
 
Men innan lugnet infann sig i kväll var det full aktivitet som vanligt. När jag kom hem från Ica blåste det rätt ordentligt men det mojnade under kvällen och blev en väldigt fin kväll. Jag började med att longera det kortare galopp programmet med Taggen, det var nog behövligt för det kändes som det var ganska så spända muskler och som att han hade en del mjölksyrerester kvar sedan gårdagen. Efter galoppjobbet var musklerna mjuka och avspända! 
 
Sen red jag och Malin ut med Oliven och Peppe.Vi testade att rida en av våra sommarridvägar, några krokiga stigar där hästarna alltid blir pigga och glada, de hade inte bara tinat fram utan även torkat upp. Även i dag var hästarna glada och jag och Peppe avslutade med ett inte alltför graciöst skutt över en stock! Min kväll avslutades med lite tömkörning av Cadde, fokus i dag låg på att träna svängar. Styrningen tar inte alltid så bra och jag vill gärna kunna styra innan vi ska börja rida mer riktigt. I dag tränade vi svängar först utanför boxarna och sedan nere på vägen, jag tror nog vi ska få ordning även på detta men jag ska nog tömköra en gång till innan vi ger oss ut på första ridturen.
 
Den här bilden har jag snott från peppesägares facebook. Den är rött rolig, jag står nämligen bakom Peppe men syns ju knappt! Man förstår här hur stor han är! Eller hur liten jag är..
Foto:Tine Lindquist
Det är nu ett år sedan Peppe kom till mig för första gången, det är verkligen roligt att få följa honom och få vara med på hans utbildaning. Det är verkligen en charmig kille som är rolig att rida!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0