Hemmatävling!

Kan säga att jag inte var jättepigg klockan 6 i morse när klockan ringde. Men jag kom upp och hann inte bara släppa ut hästarna och göra i ordning Taggen utan även mocka. Jag måste säga att dagens tävling gick bättre än väntat, känns ju som det strulat en del med Taggen och i dag när jag dessutom var seg kändes det inte så hoppfullt. Men det gick över förväntan!
 
Red fram ganska länge till första klassen, galopperade mycket och hoppade ganska många språng på det lilla hindret för att få honom att slappna av. Han taggade till ordentligt precis innan men själva banan gick riktigt bra. Han kändes fin och vi var felfria! Till 1 meters klassen kändes han lite seg på framridningen, och jag vet inte om det bidrog till att jag la ion fel växel på banan sen. Har man en galoppör bör man inte välja den högsta växeln när man ska hoppa!  Det gick helt enkelt lite fort, vi fick tre rivningar men jag tycker ändå inte det var så farligt. Rivningen på tvåan var helt mitt fel för jag red jättedåligt där, sen hade vi ett slarvfel och så rev vi ett plank där han drog åt sidan men jag lyckades styra tillbaka honom men vi kom lite snett. Så trots att tempot var lite högt hade han ändå mycket luft över många av hindren. Jag är väldigt nöjd med tanke på hur det känts veckorna innan! Malin och Oliven var också felfri i 0,90, i 1 meter rev de i omhoppningen men med klassens snabbaste tid.
 
Jag var funktionär de två sista klasserna och sen hjälpte vi till att bära bort banan, vi var hemma vid 18 tiden och då hade dagens kalla ruskväder dragit bort och bytts ut mot sol!Inspirerad av vädret och tävlingen, och det faktum att jag fortfarande stod på benen, så tog tag i hästarna här hemma. Red ut en liten sväng på en pigg och glad Peppe, så härligt i det fina vädret! Tror faktiskt våren är på gång nu, bara i dag har det grönskat massor i hagarna! Avslutade dagen med att longera Cadde, med inspänning och i dag var det mindre tjafs än sist. Efter en sen middag ska jag nu passera duschen innan jag ramlar i säng! Tror jag går lite på övertid nu!
 
Jag och Malin efter 1 meters klassen, vi ser väldigt glada ut i alla fall! Taggen hade dagen till ära nytt schabrak!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Härligt när nollan sitter!
Jag gjorde en härlig tabbe på en fd galoppör en gång, petade i högsta växeln utan att tänka mig för och hej vad det gick!

Svar: Det är ju det som är så roligt med fullblod, det är som att köra en sportbil! Många växlar och snabb acceleration! Men det gäller ju att serva bromsen och styrningen innan man lägger i de högsta växlarna, och vi har ju en del problem med styrningen just nu...
Pernilla Engström

2013-05-05 @ 22:51:45
URL: http://jav.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0