Svettigt!

Härligt vårväder i dag, plusgrader och till största delen sol. Det har varit riktigtskönt flera av hästarna har fått gå utan täcke och jag har ridit i fleecetröja i stället för jacka! Och i dag tror jag alla hästar har gjort mig lycklig!
 
Började med Taggen, han fick gå galopp programmet på banan och kändes jättefin! Räkan gå galoppintervaller på slingan, det var ju den där konditionen vi skulle förbättra! Även Szum fick gå på slingan, både häst och ryttare var rejält svettiga efteråt för jag fick verkligen rida! Satt upp vid boxarna, hade jobbat honom lite från marken innan uppsittning, och när vi skulle rida i väg hade Szumen inte alls någon lust att gå åt det håll jag hade tänkt! Vi diskuterade ett tag innan vi kom överens om att gå på min plan, sen var det inget mer tjafs om att vilja gå hem faktiskt. Han har ju haft en tendens till att försöka glida hem vid varje varv på slingan. Men jag fick verkligen rida ändå, ena stunden skulle han inte trava trots att jag drev med både skänkel och stöttade med spöet, för att en liten stund senare bara vilja trava och takta. Så antingen får man inte trav eller så får man inte stopp på traven! Stark och tjafsig i handen, flera bockförsök och drog ner huvudet, jag hade fullt upp att hålla ordning på honom första varven. Men sen släppte det och han travade så fint! Men jag har lite att jobba på så hjälperna fungerar lite bättre, för i dag körde han mest sitt eget race!
 
Avslutade med att rida ut Ellen, som i dag var rund och fin i formen nästan hela ridturen, innan jag åkte i väg för att rida en kundhäst och ha lektioner. Nu är jag ordentligt trött, i morgon är et skärtorsdag och en av de dagar som vi säljer mest på Ica. Alltså läge att ladda om!
 

Szum i ridhuset i januari Här ser han ju rätt beskedlig ut men i dag hade jag verkligen fullt upp för att hålla ordning på honom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0