Påskafton!

Härligt vårväder i dag, visserligen kyligt i morse men sedan sol och tö! Men i vanligt ordning när det är finväder så drog vi till ridhuset, i dag var det dressyrträning med unghästarna som stod på schemat!
 
Eftersom jag inte red förrän framåt dan så började jag med att rida Szum på morgonen. Vi red på slingan och i dag var han nästan lite matt, skötte sig i alla fall ypperligt och traven kändes riktigt bra i dag. Sen var det dags att packa in Peppe och Ellen i transporten och åka till Ammer på dressyrträning för Annelie, även Malin och Oliven var med. Jag red Ellen först, hon var lite spänd i början men det är ju inte så konstigt. Vi jobbade med att ha henne i ramen och att komma fram till bettet, Annelie tyckte precis som jag att det var viktigt att få henne att komma in i ramen och attjag inte skulle vara rädd för att "traggla" detta med henne. 
 
Sen var det Peppes tur, och han var väldigt uppspelt när vi började! Allt var läskigt, han var väldigt okoncentrerad och visste inte alls vad han skulle fokusera på. Men efterhand slappnade han av och även om han ju är vinglig och valpig så blev han rätt fin på slutet. Vi jobbade väldigt enkelt, bara att få honom att trava framåt, sträcka ut halsen och börja komma genom kroppen. Känns bra att Annelie hade samma tankar som mig med båda hästarna, hur jag ska rida dom och vad jag ska fokusera på, skönt att få lite feed back på arbetet med dom samtidigt som dom blivit en erfarenhet rikare. På kvällen när jag kom hem red jag ut Räkan. Jag älskar verkligen de här ljusa vårkvällarna när grusvägarna har tinat fram och man kan vara ute och rida hur länge som helst!
 
Filmer från dagens träning:
Ellen:
https://www.youtube.com/watch?v=gTGUEhsg1OI
Peppe:
https://www.youtube.com/watch?v=sotJxplFKL8
 
Några bilder blev det inte för kameran vägrar ladda över dom till datorn. Men här är en bild från sist Peppe var i ridhuset:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0