Ny häst på besök!

I dag har det kommit en ny häst hit som ska vara här och ridas en månad, det är en 4 årig nordis som heter Ellen. Hon är jättesöt och det blev full fart i grabbhagen när hon kom hit, själv hade hon fullt upp med att äta! Jag gillar ju ston och nordisar så jag tror det komemr bli bra!
 
Ellen kom på dan, jag har ju jobbat på Ica men tog långlunch för att ta emot henne. På kvälen gick jag ut med stora ambitioner men det blev sådär i slutändan. Började med Szum. Hn var upp i varv redan från hagen och när jag kom upp på banan blev det ännu värre, ny häst i hagen bredvid banan och grabbarna började busa i sin hage. Att det braiga underlaget från i fredags dessutom var borta och det nu var en decimeter lössnö ovanpå isen gkorde inget bättre. Så jag började med en yrslig och okoncentrerad Szum på ett underlag där det endast gick att skritta, men jobbade lite från marken och han slappnade av efterhand och fokuserade på mig. Satt upp och skrittade några varv och då hade jag en avspänd och samarbetsvillig häst. Tycker att det är lite häftigt att det fungerar så bra!
 
Red även Räkan. Vi red på slingan eftersom jag upptäckte att lampan till ridbanan lös upp nästan hela vägen runt. Vi jobbade formen i traven och sedan några galoppintervaller. Räkan var lite seg och småsur när vi började, sparkade mot skänkeln någon gång och var inte alls på hugget. Men efter vi hade galopperat så var hon pigg och laddad och kunde inte låta bli att busa lite när vi skulle trava ner! 
 
Nu har jag även hunnit göra klart planeringen inför morgondagens sportlovskurs så nu väntar fika, dusch och sen sängen. Hade tänkt hinna rida två hästar innan kursen i morgon med så det är bäst jag är uppe i tid!
 
Ellen i hagen i dag!
 
Även Trassel, en av mina katter, fastnade på bild i dag. Måste säga att hon ser väldigt sur ut här, hon försökte smita in i garaget (eftersom det inte alls är roligt att vara ute vintertid om man är katt), men hon är inte speciellt sur av sig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0