Morgonkyla!

Kallt i morse igen, -24 grader! Hovis skulle komma men eftersom vi står ute och skor så blev det inställt pga kylan. I stället blev det en lugn morgon inne innan jag började rida. 
 
Först ut var Räkan som jag red ut en sväng, en bra start i solen! Sen red jag Peppe, även han fick gå ut själv en sväng. Sist jag red där med honom, för ett par veckor sedan, försökte han testa mig lite och gjorde några små protester och försökte vända hem, i dag bjöd han fint hela vägen och vi kunde trava mycket och även lite galopp. Så duktig!
 
Sen var det Szums tur. Jag jobbade honom från marken och satt sedan upp vid stallet och red till slingan, det är faktiskt ett litet framsteg för det ha vi inte gjort förut. Men sen var han spänd, som en bomb och bara första varvet på slingan hann han hoppa i luften flera gånger. Jag skrittade flera varv men det blev inte bättre, provade trava men det hjälpte inte heller. Funderade på att ge mig och gå till banan i stället men ändrade mig i sista stund och tog och jobbade honom på små volter bredvis slingan i stället. Efter en liten stund kändes det bättre och jag red ett par varv till på slingan, då med en hel del trav och en betydligt mera avspänd häst!
 
När Malin kom från jobbet så drog vi till ridhuset med Oliven och Taggen för att hoppa lite. Men för min del gick det inte riktigt bra, Taggen kändes irriterad över något. Vet inte om det var nosgrimman, som jag använde för första gången på flera veckor, fällningen eller något annat... Ingen riktigt bra känsla även om han hoppade ganska bra, däremot var det värre att svänga! Avslutade kvällen med att tömköra en häst åt hen kund. Som ni förstår så blev det en rätt sen kväll, så nu är jag slut som artist!
 
Tagg utan nosgrimma! Bilden är tagen förra veckan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0