Mattelektion!

Härligt väder i dag med men kallt i morse, -19 (men bättre än igår när det var -23). Jobbade hästarna här hemma i solen på dan. Började med Szum som tömkördes på lägdan bredvid slingan. Han var väldigt laddad i dag och när vi började trava var det som att släppa ut en kalv på grönbete, full fart och mycket bus. När han landat och lugnat sig var han väldigt fin! Sen tömkörde jag Ellen över bommar precis som igår, och i dag var hon mycket bättre! Jag kunde börja där vi slutade igår och hon travade så fint över bommarna i dag!
 
Red Peppe på banan, han var fin i formen när vi travade fram och bjöd bra. Tycker han har blivit lite starkare och orkar lite mer, i dag red jag även 10 meters volter i trav utan problem. Han fick även prova atthoppa lite, vi travhoppade ett litet räcke i båda varv. Det var lite obalanserat men han hoppade utan att tveka och utan att riva. Avslutade med att skritta ut en sväng.
 
Åkte i väg för att rida en häst åt en kund och ha lektioner. Två av dom som red i dag, tjejer i 10-11 års åldern, fick en matteridlektion. Förutom att de fick räkna och ändra galoppsprång mellan hinder så fick de på framridningen göra övergångar med bestämt antal steg. Tex. att de travade och sedan på kpmmando saktade av och skrittade 6 steg och sedan trav igen. Gjorde även så i galoppen, där började vi med att de fick galoppera 8 språng, sedan 6 och avslutningsvis red de 4 galoppsprång! Det är inte helt lätt, sen fick de gå tillbaka och rida 8 galoppsprång igen och då känns det mycket längre än innan. Bra ridtips för att öka precisionen på ridningen.
 
På kvällen red jag Taggen som jag inte hunnit med på dan. Trimmade hono lite inför morgondagens tävling. Han kändes jättefin i traven och rätt okej i galoppen. Avslutade med att låta honom rulla över det lilla räcket några gånger.
 
I morgon är det då dags för årets första tävling! Vi ska bara hoppa en 90 cm klass mest som träning, då vi inte har hoppat så mycket i vinter. Men det är bra att komma i gång och bli lite sporrad att komma i gång med träningen och hoppningen lite mer! Så håll tummarna för oss i morgon!
 
Från fjolårets första tävling! Timrå i april 2012

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0