Kallblåst!

Det har varit soligt och fint i dag men eftersom det har blåst kalla vindar så har det ändå varit kallt och läge för att ha alla vinterkläder på! Hovis har varit här i dag och jag känner återigen hur gärna jag vill ha ett isolerat skötselstall, det vore så mycket lättare och bekvämare. Inte minst vid skoning, är inte helt smidigt att sko utomhus! Ändå lyckades hovis sko tre hästar men det krävdes några kaffepauser! Medan hon skodde Oliven så longerade jag Peppe, han fick gå galoppintervaller i lina i dag och jobbade på bra. Jag brukar göra så med unghästar coh stökiga hästar att jag rider eller jobbar dom innan skoningen, då får de göra av med lite överskottsenergi och har lättare att koncentrera sig sedan.
 
Efter att det var färdigskott så var det dags att rida. Började med att rida ut Ellen själv. Jag vet inte om det är jag som hittat knapparna på henne eller om poletten trillat ner men på hemväg i dag så travade hon så fint i form! Och då får hon en helt annan trav, taktmässig och lugn, och jag kunde bara sitta och njuta Snacka om att gå från klarhet till klarhet! Sen red jag lite dressyr på Räkan, vilket var väldigt längesen sist. Hon kändes fin och jobbade på bra, vi avslutade även med att hoppa några språng över ett lågt räcke. Jag tycker Räkan är så rolig att rida och nu måste jag hålla i gång dressyren på henne för hon känns faktiskt finare nu än på länge! 
 
När Malin kom från jobbet så skyndade vi oss ut innan mörkret, jag red Szum och eftersom det var väldigt längesen vi red ut sist så tog jag det säkra före det osäkra och longerade lite först. Sen skrittade vi i skotarspåren i "skogen" här hemma, Szum skötte sig utmärkt och det kändes jättebra!
 
I dag får Ellen guldstjärna, hon var jättefin att rida!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0